Επίδομα θέρμανσης: 100.000 αιτήσεις σε μια βδομάδα

Περισσότερες από 100.000 αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος πετρελαίου δέχθηκε σε μία εβδομάδα, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταβάλλει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τις προκαταβολές τις οποίες θεωρητικά θα χορηγούσε «άμεσα».

Η ανταπόκριση των φορολογουμένων κρίνεται ιδιαιτέρως ικανοποιητική από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή και -ευτυχώς- κρατούν μακριά από τις δαπάνες θέρμανσης τα περισσότερα νοικοκυριά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το γεγονός ότι ήδη ένας στους έξι δικαιούχους (σε 580.000 υπολογίζεται το σύνολο των δικαιούχων) έχει υποβάλλει αίτησηκρίνεται ικανοποιητικό. Εκτιμάται έτσι ότι φέτος θα είναι τελικά περισσότεροι οι καταναλωτές πετρελαίου οι οποίοι θα λάβουν το επίδομα μετά την περυσινή παταγώδη αποτυχία όπου από τα 280 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό, δόθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ ως επίδομα.

Όσον αφορά στις προκαταβολές, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων «τις επόμενες ημέρες», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, το σύνολο του επιδόματος καταβάλλεται «εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης».

http://www.euro2day.gr/