Κόβεται από τη Δευτέρα το επίδομα γάμου για ιδιωτικούς υπαλλήλους

Το 10% του μισθού τους χάνουν από την 1η Απριλίου οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα σταματήσει η καταβολή του επιδόματος γάμου.Παράλληλα, έτοιμο είναι το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον νέο μηχανισμό ορισμού του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. 
Την ανατροπή με το επίδομα γάμου επιφέρει η λήξη (στις 31 Μαρτίου) της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και όλων των προηγούμενων μη νομοθετικά κατοχυρωμένων ρυθμίσεων τις οποίες είχαν συνομολογήσει στο παρελθόν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Νέο σύστημα για την απόδοση του ΦΠΑ

Δύο εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να εφαρμοστεί νέο σύστημα απόδοσης του ΦΠΑ στο Δημόσιο από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής της χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ με ταυτόχρονη πληρωμή ενός ποσού της τάξεως των 10 ευρώ και την εξόφληση του υπολοίπου ποσού είτε σε δύο δόσεις είτε εφάπαξ.Η νέα ρύθμιση, που αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή, αναμένεται να ισχύσει για τις φορολογικές περιόδους που ξεκινούν από την 1η Απριλίου 2013 και μετά.

Ένας στους δύο χρωστάει στην Εφορία!

Ένας στους δύο φορολογουμένους έχει πλέον ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία! Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις φορολογικές εισπράξεις αποτελούν... την πιο τρανή απόδειξη ότι όσο αυξάνονται οι φόροι τόσο μειώνεται και ο αριθμός των φορολογουμένων που μπορούν να τους πληρώσουν.

Νέα προθεσμία (31/05/2013) και υποχρεωτική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των Ο.Ε., Ε.Ε κ.λπ.

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, δίδεται νέα προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κ.λπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ.

Παράταση προθεσμίας προσαρμογής στις διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ. και περάτωσης των πράξεων ισολογισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

ΠΟΛ. 1061
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15η) 

ΤΜΗΜΑ Β΄ 

ΘΕΜΑ: Παροχή διευκρινίσεων σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.ΑΣ.).

Πιστοποίηση λογιστικών γραφείων για τις οφειλές προς το ΙΚΑ

Υπάρχει σκέψη να πιστοποιηθούν λογιστικά γραφεία από το 2014, ώστε να διεκπεραιωθούν οι οφειλές προς το ΙΚΑ, όπως αποκάλυψε ο διοικητής τού ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, κατά τη συνεδρίαση τού ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

«Να προσέλθουν οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ», ζήτησε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος. 


Παράταση υποβολής δικαιολογητικών κατοίκων εξωτερικού για 2012

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών, από φυσικά πρόσωπα που μένουν στο εξωτερικό και υπόκεινται σε φόρο μόνο για τα εισοδήματα τους που προκύπτουν στην Ελλάδα

Ανακοίνωση Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση Ε7 έως 30-6-2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446 * Ε - Μail: pofee@otenet.gr
ΑΠ.ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σύμφωνα με ενημέρωση του προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. η υποβολή του Ε7 παρατείνεται έως 30-6-2013

Οδηγίες για την συμπλήρωση του Εντύπου αναγγελίας πρόσληψης: (Έντυπο 3)

Οδηγίες για την συμπλήρωση  του  Εντύπου αναγγελίας πρόσληψης: (Έντυπο 3)

πατήστε εδώ:
https://eservices.yeka.gr/Anaggelies/Anaggelies.htm




Ο σχηματισμός προβλέψεων για την διαγραφή επισφαλών απαιτήσεων από τους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Με την παράγραφο 28 του άρθρου 3 του Ν 4110/2013, προστίθεται εδάφιο στο τέλος της περίπτωσης θ, της παρ. 1, του άρθρου 31 του ΚΦΕ, ως εξής: «Ο συντελεστής του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης αυτής (σ.σ. εννοεί την περίπτωση θ και τον συντελεστή 0,5%) εφαρμόζεται και για τους ελεύθερους επαγγελματίες της παραγράφου 1 του άρθρου 48, ανεξάρτητα από την κατηγορία τήρησης βιβλίων του ΚΦΑΣ».

Δημοσίευση Ισολογισμών - Ενημέρωση ΓΕΜΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ1. Με το άρθρο 232 του Ν.4072/2012, θεσπίσθηκε ο «Περιορισμός υποχρεώσεων Α.Ε. και Ε.Π.Ε. για δημοσίευση πράξεων και στοιχείων» και ειδικότερα στο άρθρο αυτό, αναφέρονται τα εξής:
"Άρθρο 232

Εμπρόθεσμες οι πληρωμές φόρων στις τράπεζες μέχρι τις 2 Απριλίου

Σολομώντεια λύση βρήκε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα που δημιουργεί ηδιατραπεζική αργία της Παρασκευής 29ης Μαρτίου και της Δευτέρας 1ης Απριλίου λόγω του Πάσχα των Καθολικών στις πληρωμές φόρων.

Πως υπολογιζεται το τεκμήριο της κατοικίας


Το τεκμήριο διαβίωσης για τις κατοικίες ενεργοποιείται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και αφορά όχι μόνο όσους κατοικούν σε ιδιόκτητη κατοικία ή έχουν δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία. Αφορά και αυτούς που ζουν σε μισθωμένη κατοικία ή τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν αφού συνηθίζεται πολλοί γονείς παραχωρούν την κατοικία τους στα παιδιά τους ή το αντίστροφο τα παιδιά στους γονείς.
Το τεκμήριο προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας. Συγκεκριμένα υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:

Ποιοι τρόποι υπάρχουν για την αναγραφή στις αποδείξεις Φ.Τ.Μ. ορισμένων πρόσθετων πληροφοριών που ζητούνται από διάφορους φορείς.

Σε σχετικό ερώτημα που έγινε προς το Υπ.Οικ. για την δυνατότητα αναγραφής στις αποδείξεις Φ.Τ.Μ. ορισμένων πρόσθετων πληροφοριών ως στοιχείων που ζητούν διάφοροι φορείς ( π.χ. αναλυτική περιγραφή υπηρεσιών με την αντίστοιχη αμοιβή ανά εργατοώρα ή ονοματεπώνυμο ή είδος  κ.λ.π.) διευκρινίστηκαν τα εξής :

Παράταση έως 28 Μαρτίου 2013 για τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γεωργίου Μαυραγάνη παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α που η καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους είναι η 26η Μαρτίου 2013 μέχρι και την 28η Μαρτίου 2013.

Παράταση στην προθεσμία καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων για το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

Παράταση στην προθεσμία καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων που λήγει 29/3/2013 έδωσε το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. με το Γενικό ΈγγραφοΕ10/2/26.3.2013 μέχρι την 2/4/2013.

Αναλυτικότερα προβλέπεται:

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουμε με τις φορολογικές δηλώσεις οικονομικού έτους 2013


Σε προηγούμενο σημείωμά μας [«Πώς θα φορολογηθούμε για τα εισοδήματα του 2012 (οικονομικό έτος 2013)» (Μέρη α’ και β’ - τε
 Σήμερα θα αναφέρουμε ποια δικαιολογητικά πρέπει να έχουμε και να προσκομίσουμε στη ΔΟΥ, όταν μας ζητηθούν για έλεγχο της φορολογικής μας δήλωσης.