Δελτίο Τύπου Π.Ο.Φ.Ε.Ε.-Συνάντηση με το Υπ.Οικονομικών-27/6/2014

                                        Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με την Γενική Γραμματέα Δημοσιών Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαϊδου και τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κο Χαράλαμπο Τσαβδάρη στο Υπ. Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας 10), με θέμα την υποβολή των δηλώσεων και την μετέπειτα συνεργασία μας με την νέα Γ.Γ.Δ.Ε.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Πανίδης Αβραάμ, ο εκπρόσωπος τύπου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Μουζάκης Αντώνιος , ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. Τσαμόπουλος Δημήτριος και το μέλος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και Γ. Γραμματέας της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. Χριστόπουλος Γιώργος.

Νέα προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων οικ. έτους 2014


Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου
To Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Ε.Φ.Ε.Ε. Νομού Ευβοίας – « Ό χ ι _ π α ρ ά τ α σ η »

Προς Υπουργείο Οικονομικών

Υπ όψη Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη

Κοινοποίηση:
1) Υφυπουργό κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
2) Αναπληρωτή Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Χατζάκη
3) ΠΟΦΕΕ – ΜΜΕ ΚΛΠ
4) TAXHEAVEN

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην δοθεί ούτε μία μέρα παράταση για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.

Θα πρέπει επιτέλους όλοι μας να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένους λόγους για την μη έγκαιρη υποβολή δηλώσεων.

Εφορία: Παράταση έως 25 Ιουλίου φέρνουν 2,6 εκατ. δηλώσεις

Βέβαιη θεωρείται πλέον η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία έχουν υποβληθεί περίπου 3,1 εκατομμύρια δηλώσεις από το σύνολο των 5,8 εκατομμυρίων που εκτιμάται ότι θα πρέπει να υποβληθούν φέτος.

Το γεγονός ότι 6 μέρες πριν κλείσει το σύστημα δεν έχουν υποβληθεί περίπου 2,6 εκατομμύρια δηλώσεις, οδηγεί σε παράταση, καθώς το σύστημα δεν μπορεί να δεχθεί πάνω από 150.000 δηλώσεις την ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει να δώσει παράταση έως τις 25 Ιουλίου για την υποβολή τους.