Οι τόκοι και τα πρόστιμα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Ο τόκος εκπρόθεσμης καταβολής υπολογίζεται από 1/1/2014 σε κάθε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής οποιουδήποτε ποσού φόρου, τέλους, προστίμου ή εισφοράς . Ο τόκος δεν συνιστά κύρωση αλλά υπολογίζεται λόγω της καθυστέρησης στην εξόφληση των οφειλών.
Ο τόκος υπολογίζεται σε μηνιαία βάση κατά την είσπραξη για ολόκληρο τον μήνα
Αφετηρία για τον υπολογισμό του τόκου είναι η επόμενη ημέρα από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής.

Ειδικά, στην περίπτωση εκπρόθεσμης ή τροποποιητικής δήλωσης, καθώς και πράξεων εκτιμώμενου, διορθωτικού ή προληπτικού προσδιορισμού του φόρου που αφορούν φορολογικές υποχρεώσεις, περιόδους, χρήσεις, υποθέσεις ή φορολογικά έτη από την 1.1.2014 και μετά, αφετηρία υπολογισμού των τόκων λαμβάνεται η λήξη της προθεσμίας κατά την οποία θα έπρεπε να είχε αρχικά καταβληθεί, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ο κατά περίπτωση φόρος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς δίπλα στους πρόσφυγες

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ λαμβάνει μέρος στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης που θα δοθούν στους πρόσφυγες.
Σκοπός όλων των συμμετεχόντων είναι να συντονίσουν τις δράσεις και την αγορά από τοπικές μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που αφορούν στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.
Τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν γνωστοποιηθεί ήδη από την Γενική Γραμματεία, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, είναι τα κάτωθι:

Οι φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2015

Καταρχάς πρέπει να διευκρινιστεί ότι σε κάθε περίπτωση, δεν υφίσταται υποχρέωση αναγραφής ποσού αποδείξεων στον κωδικό 049 του Πίνακα 7 του εντύπου Ε1 (ο οποίος θα πρέπει να είναι ανενεργός, όταν «ανοίξει» το σύστημα), για τον απλούστατο λόγο ότι η σχετική διάταξη της παραγράφου 24 του άρθρου 72 του ΚΦΕ, είχε ισχύ αποκλειστικά για το φορολογικό έτος 2014 και (για άγνωστη αιτία) δεν ανανεώθηκε ως προς το φορολογικό έτος 2015.
 Η διάταξη αφορούσε την θεμελίωση του αφορολόγητου ποσού των 9.545,45 ευρώ (2.100,00 / 0,22) μόνο για το εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Σημειωτέον ότι το άρθρο 16 του ΚΦΕ, το οποίο ορίζει την μείωση του φόρου εισοδήματος (από μισθωτή εργασία και συντάξεις) που προκύπτει κατά την εφαρμογή του άρθρου 15 (κλίμακα), δεν περιλαμβάνει την συνδρομή της προϋπόθεσης αναγραφής ή προσκόμισης αποδείξεων.

Σεμινάριο Ε.Φ.Ε.Ε.Πέλλαs στην Σκύδρα


Κοινό Δελτίο Τύπου Επιστημονικών Φορέων (09/03/2016)


Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος & Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς Αιγαίου & Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Ένωση Ελλήνων Χημικών

Αθήνα, 09-03-2016
ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση των επιστημονικών φορέων με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ για το Ασφαλιστικό