Κατάργηση υποχρέωσης υποβολής επικυρωμένων αντιγράφων

Καταργήθηκε η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων από τους ενδιαφερόμενους, στο σύνολο των συναλλαγών τους με όλο το Δημόσιο Τομέα (άρθρο 1 του Ν. 4250/2014 /ΦΕΚ 74, Α΄).

Η Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Οργάνωσης και Διαδικασιών του ΥΔΜΗΔ, προς διευκόλυνση των πολιτών και επιχειρήσεων αλλά και των υπηρεσιών, κατέγραψε και συνέταξε για το θέμα αυτό τις συχνότερες ερωτήσεις με τις αντίστοιχες απαντήσεις (FAQs).

Από αύριο οι «επιταγές εισόδου» στην αγορά εργασίας για 12.000 νέους

Ξεκινά την Παρασκευή η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την έκδοση «επιταγών εισόδου» στην αγορά εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις συνολικά 12.000 νέων ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

Από τους 12.000 νέους, οι 3.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία» το οποίο είχαν εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και ποιοι έκπτωση 50%

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις προκειμένου να απαλλαγούν από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων περισσότεροι οικονομικά αδύναμοι πολίτες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πολλοί τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι με πολύ χαμηλά εισοδήματα αποφάσισε η κυβέρνηση.

Οι προβλεπόμενες από το νόμο μερικές ή ολικές απαλλαγές θα χορηγούνται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", με διαδικασίες-εξπρές και χωρίς την προϋπόθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημέρότητας.

Τα μόνα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση απαλλαγών θα είναι το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα συγκεκριμένα εισοδηματικά όρια που έχουν τεθεί, καθώς και το άθροισμα των τετραγωνικών των κτισμάτων, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο των 150 τετραγωνικών μέτρων.