ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα ενός παιδιού - Σε ποιους χορηγείται

Το επίδομα παιδιού του ΟΑΕΔ είναι ένα επιπλέον επίδομα από του ΟΓΑ αλλά με διαφορετικά κριτήρια.

Σε ποιες περιπτώσεις χορηγείται στους γονείς;

- Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών

Ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet η διόρθωση του έντυπου Α21

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική διόρθωση του έντυπου Α21, της αίτησης χορήγησης οικογενειακού επιδόματος του γνωστού θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογουμένους.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης επιβεβαίωσε φορολογουμένου μέσω twitter πως θα δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικών διορθώσεων στο έντυπο Α21.

Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το πότε θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet.

Ποιες και πόσες αποδείξεις χρειάζονται φέτος για την εφορία με το νέο σύστημα

Φανατικοί «κυνηγοί» και «συλλέκτες» αποδείξεων πρέπει να γίνουν φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία τούς υποχρεώνει να καλύψουν με δαπάνες για αγορές αγαθών και για παροχή υπηρεσιών το 25% των συνολικών ετήσιων αποδοχών τους. Εάν δεν συγκεντρώσουν το ποσό αυτό, θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22% για το "ακάλυπτο" ποσό γράφει το money-money.gr.

Όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι, που δεν έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι εισοδηματίες, δεν είναι φέτος υποχρεωμένοι να συλλέγουν αποδείξεις.

Γ.Γ.Π.Σ. - Σχετικά με την οριστικοποίηση περιουσιακής κατάστασης και υποβολής Ε9 έτους 2013

Ανακοίνωση
Τα Φυσικά Πρόσωπα που έχουν υποβάλλει οριστική δήλωση Ε9 είτε έχουν οριστικοποιήσει περιουσιακή κατάσταση έτους 2013 μέχρι και τις 27/09/2013, δε χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Σε περίπτωση όμως που πρέπει να γίνει οποιαδήποτε διόρθωση στον πίνακα των αγροτεμαχίων (πίνακας 2), δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας δήλωσης Ε9. 
ΠΗΓΗ: Γ.Γ.Π.Σ.

Σχετικά με τα "λανθασμένα" ειδοποιητήρια τέλους επιτηδεύματος νομικών προσώπων

Τις τελευταίες ημέρες  έχει διαπιστωθεί να παραλαμβάνονται ειδοποιητήρια για το τέλος Επιτηδεύματος νομικών προσώπων  Οικ. έτους 2012 (χρήση 2011)  σε επιχειρήσεις που είτε έχουν κάνει διακοπή πριν από πολλά χρόνια αλλά δεν έχει ενημερωθεί το μητρώο της Δ.Ο.Υ., είτε έχουν κλείσει αλλά δεν έχουν κάνει σωστά διακοπή κ.λπ.

Δεν έτυχε. Απέτυχε!

Επανυποβολή του Ε9 για όσους έχουν αγροτεμάχια

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) κλείδωσε τον πίνακα 1. (Κτίσμα – Οικόπεδα εντός σχεδίου), της εφαρμογής του Ε9. Το κλείδωμα όμως αυτό του πίνακα για τα κτίσματα , άνοιξε τον πίνακα 2 (Αγροτεμάχια ) και σε όσους τα είχαν συμπληρώσει και οριστικοποιήσει , συμπληρώνοντας και τους δυο πίνακες κατά την επεξεργασία του Ε9 του 2013. Δεκάδες εργατοώρες πήγαν στο βρόντο, μιας και όσοι φορολογούμενοι είχαν συμπληρώσει και οριστικοποιήσει το Ε9 τους είναι υποχρεωμένοι, μέχρι 14 Οκτωβρίου 2013, να μπουν στην εφαρμογή και να οριστικοποιήσουν ξανά τον πίνακα 2.