Μέσα στον Σεπτέμβριο η εφαρμογή του Taxisnet για τις τροποποιητικές νομικών προσώπων

Εντός του Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία η μηχανογραφική εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για οφειλές στον ΟΑΕΕ



Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν διορία οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για την καταβολή εισφορών και δόσεων, αναγνωρίζοντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τις δυσκολίες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των capital controls.

Στη νέα παράταση εντάσσονται:

Πρόστιμο και στους καταναλωτές για μη λήψη απόδειξης

Τρόπους για να μειώσουν το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται για μη έκδοση απόδειξης αναζητούν στο υπουργείο Οικονομικών. Και μέσα σε αυτούς τους τρόπους περιλαμβάνεται και η επαναφορά της συνυπευθυνότητας των καταναλωτών για τη μη λήψη απόδειξης.

Με το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς σε κάθε παράβαση μη έκδοσης απόδειξης που διαπιστώνουν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 250 ευρώ εφόσον η επιχείρηση που υπέπεσε στην παράβαση τηρεί απλογραφικά βιβλία (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και 500 ευρώ εφόσον τηρεί διπλογραφικά βιβλία (μεγαλύτερες επιχειρήσεις).