Τέλος στο χειρόγραφο «Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας».

Με την τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπ. Εργασίας, θεσπίζεται υποχρέωση του εργοδότη για καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» συμπληρωματικών πινάκων,σε περίπτωση μεταβολής στοιχείων του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας του προσωπικού, εντός της ίδιας ημέρας της μεταβολής και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους.

Για ποιο λόγο έγινε;

Σύμφωνα με την τροπολογία ….
«καθιερώνεται ψηφιακά μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, με την οποία, όμως, διευκολύνεται και βελτιώνεται δραστικά ο έλεγχος της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, ιδίως στις περιπτώσεις ευέλικτων μορφών απασχόλησης μειωμένου ωραρίου (μερική εργασία, εκ περιτροπής εργασία)».

Τα λογιστικά βιβλία, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα


Σύμφωνα με τον Ν 4308/24.11.2014 (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα), τα λογιστικά βιβλία θα ονομάζονταιλογιστικά αρχεία. Τα λογιστικά αρχεία θα τηρούνται με ηλεκτρονικό ή χειρόγραφο τρόπο. Η επιχείρηση, που θα αποκαλείται οντότητα, τηρεί ως μέρος του λογιστικού συστήματός της, αρχείο (βιβλίο) κάθε συναλλαγής και λογιστικού γεγονότος που πραγματοποιείται κατά την διάρκεια της περιόδου αναφοράς (λογιστική χρήση).



 Τα λογιστικά γεγονότα εξειδικεύονται σε κάθε είδους έσοδα, κέρδη, έξοδα, ζημιές, αγορές και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, εκπτώσεις και επιστροφές, φόρους, τέλη και εισφορές ασφαλιστικών οργανισμών. Περαιτέρω, η κάθε επιχείρηση, μέσω λογιστικού συστήματος παρακολουθεί σε αρχείο κάθε στοιχείο του ισολογισμού, καθώς και κάθε μεταβολή αυτού.

Το χαράτσι μέσω ΔΕΗ επιστρέφει .Έρχονται ειδοποιήσεις

Το χαράτσι επιστρέφει για 1 εκατομμύριο φορολογούμενους! Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", το φάντασμα του Ενιαίου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, το γνωστό σε όλους χαράτσι, θα βρουν σύντομα ξανά μπροστά τους περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει τις δόσεις του φόρου μέσω της ΔΕΗ.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βεβαιώσει έως το τέλος του έτους οφειλές για το τέλος ακινήτων του 2013 που δεν πληρώθηκε στην ώρα του έως το περασμένο καλοκαίρι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ως ανεξόφλητο μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Τα τρία βήματα για να ρυθμίσετε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 100 δόσεις

Άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Τaxisnet μέσω της οποίας οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε 72 ή 100 μηνιαίες δόσεις.

Η ρύθμιση αφορά περίπου 4 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου που συνολικά χρωστούν 71,5 δισ. ευρώ ενώ ρυθμίζονται οφειλές που έχουν βεβαιωθεί και καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2014. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. ενώ η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε τρια βήματα.

TAXISnet: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε αίτηση για τις 100 δόσεις

Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXISnet για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε 100 δόσεις.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στη διεύθυνση www.gsis.gr.

Στη συνέχεια στην ενότητα «εφαρμογές taxisnet» , οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν το σημείο που αναφέρει "αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014".