Αντιμετώπιση απασχόλησης εργαζομένων κατά την Κυριακή

Σύμφωνα με τα άρθρα 15 και 16 του Ν.4177/2013, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:
1) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των ακόλουθων χρονικών περιόδων: α) από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, β) από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, γ) το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και δ) το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
2) τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και
3) την Κυριακή των Βαΐων.

Κινήστε το ΙΧ σας νόμιμα χωρίς πινακίδες!

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να γλιτώσουν τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, τα υπέρογκα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα οποία και διατηρούν κλειστά στα γκαράζ και τις πυλωτές των σπιτιών τους. 
Ωστόσο σύμφωνα με τη νομοθεσία οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων μπορούν να κινήσουν νόμιμα τα οχήματά τους 2ημέρες το μήνα καταβάλλοντας μόλις 4 ευρώ για κάθε ημέρα!
Ειδικότερα το μέτρο της ακινησίας είχε θεσπιστεί με το άρθρο 22 του νόμου 2367/1953 με τίτλο «Περί τίτλων κυριότητος, ταξινόμησεως, αδειών κυκλοφορίας και φορολογίας αυτοκινήτων» και στο άρθρο 7 αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Πώς αναγνωρίζεται ο πλασματικός χρόνος σπουδών στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο

Για πρώτη φορά μετά την 1/1/2011 οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να αναγνωρίσουν ως συντάξιμα τα έτη των σπουδών τους.
Η ρύθμιση αφορά την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται τόσο τους «παλαιούς» όσο και τους «νέους» ασφαλισμένους.

Δεν αφορά η εξαγορά των σπουδών όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, καθώς και όσους έχουν αποχωρήσει ήδη από την υπηρεσία νωρίτερα.

Πώς θα συμπληρώσετε ηλεκτρονικά τις αλλαγές για το Ε9

Μετά από την πολύμηνη συζήτηση για το Ε9 και την συμπλήρωση του, άνοιξε πριν από λίγες μέρες η εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων ακινήτων (Ε9).
Σήμερα σας δίνουμε οδηγίες για την συμπλήρωση αυτών των δηλώσεων, όπως αυτές δόθηκαν από την ΓΓΠΣ.

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι τα ΦΑΠ του 2011 και 2012 μπορούν να διορθωθούν χωρίς πρόστιμο μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου και ο ΦΑΠ του 2013, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2014.

Τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσετε από τις 4 Νοεμβρίου

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας.

Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ έχουν ως εξής: