Οι Εορτές της Μεγάλης Παρασκευής και της Δεύτερης Ημέρας του Πάσχα 2015

1. Η Μεγάλη Παρασκευή

Η Μεγάλη Παρασκευή δεν συμπεριλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες και επομένως χαρακτηρίζεται εργάσιμη ημέρα, για όλους τους εργαζόμενους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα. Αντιθέτως, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, η Μεγάλη Παρασκευή είναι επίσημη ημέρα αργίας (παρ. 11, του άρθρου 1, του Ν 1157/1981). 

Κατά την ίδια έννοια, η ημέρα αυτή είναι αργία για τους μισθωτούς του δημοσίου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (βλ. «Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις», Ιωάννου Ληξουριώτη, Έκδοση Νομικής Βιβλιοθήκης).

Ευχέs απο Ε.Φ.Ε.Ε. Ημαθίαs


Ευχέs απο Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ευχέs απο το Ο.Ε,Ε.

Και ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών

Και ηλεκτρονικά μπορούν να γίνονται από σήμερα οι αιτήσεις υπαγωγής για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, τίθενται σε λειτουργία οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέσω των οποίων θα είναι στο εξής δυνατή η υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς ρύθμισης μέσω διαδικτύου.

Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην ενότητα “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες”.

Τα νέα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3 για το 2015

Έντυπα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014

Με απόφαση της Γ.Γ.Δ.Ε. Κατερίνας Σαββαΐδου, ορίστηκε ο τύπος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014, καθώς και των λοιπών εντύπων που συνυποβάλλονται με αυτή (έντυπο Ε2-αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας και έντυπο Ε3-κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Η υποβολή όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (αρχικών, τροποποιητικών, εμπρόθεσμων και εκπρόθεσμων) καθώς και των εντύπων Ε2, Ε3 μαζί με την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης, γίνεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες taxisnet.

Tα 45 σημεία της φορολογικής δήλωσης των φυσικών προσώπων που πρέπει να γνωρίζω

Πολλά άλλαξαν στις φορολογικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλλομε μέσα στο 2015 και αφορούν τα εισοδήματα του 2014.

Ο νομοθέτης του ν. 4172/13 αποφάσισε ότι έπρεπε να γίνουν , πάλι, αλλαγές .

Για ενημέρωση των φίλων μας παραθέτομε σήμερα τα 45 κυριότερα σημεία της δήλωσης και τις παγίδες που πρέπει να αποφύγει όποιος θέλει να συμπληρώσει σωστά την φορολογική του δήλωση φέτος.