Μέση τιμή συναλλάγματοs για το φορολογικό έτοs 2014


Σε λειτουργία η εφαρμογή για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014

Διαθέσιμες είναι από το βράδυ της Πέμπτης, 14.5.2015 οι εφαρμογές της Γ.Γ.Δ.Ε. για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014.

Διαθέσιμη και η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων (Έντυπο Α21) για την χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων (Δ.ΗΛΕ.Δ. / Γ.Γ.Δ.Ε.).


Μόλις 46 ημέρες μέχρι την εκπνοή της ΠΡΩΤΗΣ καταληκτικής προθεσμίας υποβολής, θα έχουν στην διάθεσή τους οι συνάδελφοι αλλά και οι φορολογούμενοι για την συμπλήρωση των σχετικών εντύπων.

Τροπολογία για παράταση Ε9 και τέλη κυκλοφορίας

Τροπολογία Βαλαβάνη στη Βουλή για να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις κατέθεσαν. Δίνεται παράταση έως 30 Ιουνίου στην υποβολή του Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων εντός του 2014. Τι αλλάζει στη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις.

Επανέρχεται το μέτρο της ανάκτησης κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την καταβολή του ποσού εκείνου των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στους εναπομείναντες μήνες του έτους ενώ παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014.

ΠΟΛ: 1102/11-5-2015: Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2014

Το έντυπο φορολογίας εισοδήματος, για το φορολογικό έτος 2014 θα είναι ενιαίο για όλα τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες του άρθρου 45 του ν.4172/2013 ανεξάρτητα από την κατηγορία τήρησης των βιβλίων (απλογραφικά ή διπλογραφικά) ή τον τρόπο σύνταξης των οικονομικών τους καταστάσεων (με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα). Παρόλα αυτά, κατά την υποβολή με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου της δήλωσης δεν επιτρέπεται η συμπλήρωση όλων των κωδικών και πινάκων, αλλά θα συμπληρώνονται μόνο αυτοί που αφορούν στα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες με βάση την εξής κατηγοριοποίηση:

α) Νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με απλογραφικά βιβλία

β) Νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με διπλογραφικά βιβλία

γ) Νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

δ) Νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που συντάσσουν οικονομικές καταστάσεις με βάση τα Δ.Λ.Π.

Υποβολή δήλωσης και καταβολή φόρου και προκαταβολή φόρου εισοδήματος με την δήλωση των Νομικών Προσώπων και Νομικών οντοτήτων για το φορολογικό έτος 2014

Σύμφωνα με το άρθρο 71 του ΚΦΕ (Ν 4172/2013), με βάση την δήλωση φορολογίας έτους 2014, που θα υποβάλλει ένα νομικό πρόσωπο ή μια νομική οντότητα βεβαιώνεται ποσό ίσο με το 80% του φόρου που προκύπτει, ως προκαταβολή για τον φόρο που αναλογεί στο εισόδημα του διανυόμενου φορολογικού έτους 2015. 

Στην κατηγορία των ως άνω νομικών προσώπων εντάσσονται οι κεφαλαιουχικές εταιρείες που συστήθηκαν στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ), οι συνεταιρισμοί και οι ενώσεις αυτών και οι κοινοπραξίες. Ο παραπάνω συντελεστής προκαταβολής φόρου αυξάνεται σε 100%, ειδικά για τις τράπεζες, που λειτουργούν με την μορφή της ανώνυμης εταιρείας στην χώρα μας, καθώς και για τα υποκαταστήματα των αλλοδαπών τραπεζών που έχουν την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα.

Φορολογική δήλωση 2015: Οι παγίδες και τα μυστικά των εντύπων

Όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014, είτε έχουν ήδη φορολογηθεί αυτοτελώς είτε φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις είτε απαλλάσσονται από το φόρο, πρέπει να αναγραφούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Στα εισοδήματα που πρέπει να γραφούν στη φορολογική δήλωση του 2015 υποχρεωτικά περιλαμβάνονται μερίσματα από κέρδη επιχειρήσεων, τόκοι από καταθέσεις και δάνεια, υπεραξίες από πωλήσεις επιχειρήσεων και ακινήτων, κέρδη ή ζημιές από πωλήσεις μετοχών, ομολόγων, εντόκων γραμματίων, αμοιβαίων κεφαλαίων και παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Διαβάστε επίσης: