Φίλε λογιστή. Πότε θα αντιληφθείς τη δύναμή σου;

Καλημέρα από την Ρόδο σε όλους σας και καλή δύναμη !!

Στο παρακάτω κείμενο που αναρτήθηκε στο www.Ergasiaka.net , πιστεύω πως σε λίγες γραμμές κρύβεται μια πραγματικότητα που θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό και πλέον να καταλάβουμε πως ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ !!

Από αυτό και μόνο η διαπραγματευτική μας θέση πρέπει να είναι σεβαστή και όχι να αποτελούμε τα κάθε είδους άμισθα υποζύγια, ενός δημοσίου τομέα, που βρίσκεται στην δύση του στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ !

Φίλε λογιστή. Πότε θα αντιληφθείς τη δύναμή σου;

Φέρτε τώρα τις δηλώσεις!

Τα χειρότερα προσπαθούν να αποφύγουν στο υπουργείο Οικονομικών, σε ό,τι αφορά την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. 

Το γεγονος ότι φέτος για πρώτη φορά η τελική προθεσμία υποβολής είναι κοινή για όλους τους φορολογούμενους, αλλά και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και δεν έχουν λυθεί, όπως για παράδειγμα η δήλωση των τόκων, έχουν ως αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μη βιάζονται να πατήσουν το Enter στη σχετική εφαρμογή του Taxisnet.

Αποτέλεσμα αυτού είναι μέχρι στιγμής μόλις 4 στους 100 φορολογούμενους να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.

Δελτίο τύπου του υπ. Οικ. για παράταση

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι η υποβολή των δηλώσεων και η πληρωμή των αντίστοιχων ποσών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν.2238/1994 (ΟΕ, ΕΕ, κλπ) και των οριστικών δηλώσεων από μισθωτές υπηρεσίες και από ελευθέρια επαγγέλματα της παραγράφου 3 του άρθρου 59 του ίδιου νόμου, οι οποίες έληγαν στις 30/04/2014 παρατείνονται μέχρι και την 5η Μαΐου 2014. Ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσικό χαρτί στις Δ.Ο.Υ.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι την 5η Μαίου 2014 η προθεσμία υποβολής των περιοδικών εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ των οποίων η προθεσμία έληγε στις 30/04/2014. Ο φόρος που οφείλεται με βάση τις ανωτέρω περιοδικές δηλώσεις καταβάλλεται στο σύνολο του μέχρι 30/05/2014.

http://www.taxheaven.gr/

Παράταση σε όλες τις υποβολές με λήξη 30/4 έως και 05/05/14


Σύλλογος Λογιστών/Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελμάτιων Νομού Καβάλας







Ο Συνάδελφος και Βουλευτής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τηλεφωνική υπόσχεση του κ. Χ.Θεοχάρη θα δοθεί λιγοήμερη παράταση μέχρι και την Δευτέρα 05/05/14.

Να δούμε βέβαια και την ανακοίνωση του Υπουργείου για 100% σιγουριά

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς


Νικόλαος Γ.Πατέλης

Πίνακας 7 της φορολογικής δήλωσης Ε1 2014

ΠΙΝΑΚΑΣ 7 Πως συμπληρώνεται...


Κωδικός 049


Γράψτε το συνολικό ποσό των δαπανών τις οποίες έχετε πραγματοποιήσει από 1-1-13 εως 31-12-13, εσείς, η σύζυγός σας και τα τέκνα σας που σας βαρύνουν για την παροχή διαφόρων υπηρεσιών και αγορά καταναλωτικών αγαθών, συνυποβάλλοντας τα πρωτότυπα δικαιολογητικά του Κ.Φ.Α.Σ.


Στην έννοια των δαπανών αυτών, ενδεικτικά αναφέρουμε, περιλαμβάνονται οι δαπάνες που καταβάλλονται σε:

Ε41: αυτό είναι το νέο έντυπο της εφορίας –ποιοι και πώς θα το συμπληρώνουν

Άλλο ένα έντυπο της εφορίας προστέθηκε από χθες το βράδυ στη ζωή μας. Ο κωδικός του είναι Ε41 και αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Δείτε τη μορφή του νέου εντύπου αλλά και τις αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσής του όπως ακριβώς δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ.Το έντυπο Ε41 αφορά σε αυτούς που θα πουλήσουν ακίνητο από εδώ και στο εξής. Συμπληρώνεται προκειμένου να υπολογιστεί –και να καταβληθεί εφόσον προκύψει- ο φόρος υπεραξίας.

 Όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση, «ο φορολογούμενος που μεταβιβάζει ακίνητη περιουσία υποχρεούται, πριν τη σύνταξη του συμβολαίου, να δηλώνει το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τον προσδιορισμό του φόρου υπεραξίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.