Τέλος οι πληρωμές με μετρητά στις εφορίες

Καμία πληρωμή δεν θα μπορεί να γίνεται πια με μετρητά στις εφορίες, όσο μικρής αξίας και αν αυτή είναι.

Ακόμα και για 10 ευρώ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει είτε να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, είτε να έχουν επιταγή.

Το παραδοσιακό «διπλότυπο είσπραξης» (το οποίο εξέδιδαν οι εφορίες όταν κατέθετες μετρητά) θα εκδίδεται για λίγο καιρό ακόμα στις ΔΟΥ μόνον όταν, για τεχνικούς λόγους, η είσπραξη εσόδων δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ.


Στα 100 ευρώ τα ασφάλιστρα των επαγγελματιών που εντάσσονται στον ΟΑΕΕ

Με 100 ευρώ θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ όσοι επαγγελματίες μέχρι σήμερα εξαιρούνταν και υπάγονταν σε ΟΓΑ ή ΙΚΑ

Χαμηλό ασφάλιστρο που θα κυμαίνεται στα 90 με 100 ευρώ το μήνα εξετάζει να καθιερώσει ο ΟΑΕΕ για να φέρει πίσω στην ασφάλιση του τους δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι λόγω των πληθυσμιακών, εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων που έχουν νομοθετηθεί, χρησιμοποιούν για την ασφάλιση τους τον ΟΓΑ ή και το ΙΚΑ, ακόμη και με ένα ένσημο το μήνα !

Πρόστιμα για πλαστά - εικονικά τιμολόγια

Βαριές καμπάνες για έκδοση και λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

Πώς θα τσεκάρετε για λάθη το εκκαθαριστικό του ΦΑΠ και πώς θα τα διορθώσετε

Εφόσον έχετε διαπιστώσει ότι ορισμένα από τα στοιχεία των ακινήτων σας, όπως αποτυπώνονται στο εκκαθαριστικό του Φ.Α.Π. του 2011 ή του 2012, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε χειρόγραφα, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το οικείο έτος. Το λάθος μπορεί να έχει γίνει είτε διότι εσείς τα δηλώσατε λανθασμένα στο Ε9 είτε διότι δεν καταχωρήθηκαν ορθά από το υπουργείο Οικονομικών στο ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο» που καταρτίστηκε με βάση τις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΦΕΕ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Ε9-10,09,2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους Συναδέλφους.

Προτείνουμε ότι όσο παραμένει «ανοικτός» (δέχεται και αποθηκεύει το ποσό που καταχωρούμε) ο κωδικός 049 του Ε1, πρέπει να υποβληθούν κανονικά και το συντομότερο όλες οι δηλώσεις Ε1 για τις οποίες έχουν δικαιολογητικά και κωδικούς.

 Όσο αφορά την υποβολή του Ε9, οι μεταβολές στο 2012 θα υποβληθούν μέχρι 26/9/2013, ενώ η οριστικοποίηση του Πίνακα 1 πρόκειται να παραταθεί μέχρι 30/11/2013 και του Πίνακα 2 μέχρι 31/12/2013.

Δελτίο τύπου Σ.ΕΠ.Ε. Κιλκίs

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ


               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΣΤΙΜΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2062/Β/23-08-2013 η με αριθμ. 27397/122/19-08-2013 Απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που αφορά τις διοικητικές κυρώσεις (επιβολή προστίμων) κατά εργοδοτών και επιχειρήσεων που παραβαίνουν τις διατάξεις τις Εργατικής Νομοθεσίας και ειδικότερα:

Πλήρης οδηγός για την υποβολή του Ε9

ΙΙ. Υπόχρεοι και μη, υποβολής Ε9 για το 2013

1. Νομικά πρόσωπα, όπως ρητώς αναφέρει νόμος (άρθρο 23 παράγραφος 1 3427/2005 όπως ισχύει) υποχρεούνται μέχρι την ημερομηνία που ορίζει η απόφαση (30/11/2013), να υποβάλλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 για όλα τα ακίνητα που είχαν στην κατοχή τους την 1.1.2013 και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία αυτών, ανεξάρτητα εάν είχαν μεταβολές ή όχι μέσα στο 2012.

2. Φυσικά πρόσωπα με εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα και αγροτεμάχια, ανεξαρτήτως εάν έχουν μεταβολές μέσα στο έτος 2012.