Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν χθες και σήμερα στο TAXISnet, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, απόφαση για παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων μέχρι τις 28.8.2015.

Για τα φυσικά πρόσωπα θα εκδοθεί ανακοίνωση αύριο.

http://www.news.gr/

Σε εφαρμογή οι νέες αλλαγές στον ΦΠΑ - Τι αλλάζει σε κρέας και εκπαίδευση

Διευκρινίσεις σχετικά με θέματα του ΦΠΑ δίνει το υπουργείο Οικονομικών μετά την έγκριση της δανειακής σύμβασης μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, υπογραμμίζοντας ότι τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του ν.4336/2015 (ΦΕΚ ΑΪ 94/14.08.2015).

Όσον αφορά στα θέματα του ΦΠΑ:

- Στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγονται εφεξής τόσο το μοσχαρίσιο κρέας, όσο και όλα ανεξαιρέτως τα είδη κρέατος από ζώα και πτηνά, τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα ανάμειξης αυτών των κρεάτων, ανεξάρτητα από τον τρόπο που παρασκευάζονται, συντηρούνται, διατηρούνται ή παρουσιάζονται προς πώληση, με την προϋπόθεση ότι είναι κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου.

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ΕΝΦΙΑ - Η διαδικασία διορθώσεων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 1711/17-08-2015 η εγκύκλιος ΠΟΛ 1163/2015 για την διαδικασία διορθώσεων και χορήγησης απαλλαγών από τον Εν.Φ.Ι.Α. Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε δόσεις, από τον Οκτώβριο και με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες με στόχο την είσπραξη εσόδων 2,65 δισ.

Να σημειωθεί ότι μέχρις τις 26 Αυγούστου θα μπορούν να κάνουν μεταβολές στο Ε9 οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι 15 φορολογικές αλλαγές που φέρνει η νέα συμφωνία

Τις δεκαπέντε σημαντικές φορολογικές παρεμβάσεις, που θα επιφέρουν, είτε άμεσα, είτε από τον Οκτώβριο, είτε από το 2016, αλλαγές στη φορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων, όπως τις περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος της νέας συμφωνίας, κατέγραψε σε ενημερωτικό έγγραφο προς τις επιχειρήσεις μέλη του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Ειδικότερα:

Η παγίδα των τεκμηρίων

Σήμερα στο 9ο μέρος θα αναλύσουμε και θα αποκωδικοποιήσουμε με συμβουλές, όλες τις κρίσιμες λεπτομέρειες και τελευταίες οδηγίες της Γ.Γ.Δ.Ε. την πιο κρίσιμη θεματική ενότητα της δήλωσης: τα τεκμήρια, το απειλητικό "πόθεν έσχες".

Το οδοιπορικό λοιπόν του φορολογικού μας οδηγού, θα σταθεί στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα για να αποκαλύψουμε τις κρυμμένες "παγίδες" και με χρηστικές οδηγίες και παραδείγματα να βοηθήσουμε ώστε να αποφύγετε λάθη, και επικίνδυνες εκπλήξεις.

Και τούτο γιατί, δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει ή να αγνοήσει τον Πίνακα 5της φορολογικής δήλωσης, όπου παραμονεύει "το δόκανο" του Εφόρου, για να μας φορολογήσει ομαλά με βάση τα δηλούμενα πραγματικά εισοδήματα, ή αν αυτά είναι μικρότερα στο σύνολό τους σε σύγκριση με το εισόδημα που προκύπτει από τα τεκμήρια, να μας φορολογήσει με τα τεκμήρια, δηλαδή με το λεγόμενο τεκμαρτό εισόδημα.