Σχετικά με το φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Από το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης οικονομικού έτους 2013, καταβάλλεται εφάπαξ και μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τη βεβαίωσή του, σύμφωνα με τις διατάξεις περί φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, που ισχύουν και για το συγκεκριμένο φόρο.
Με τη σχετική απόφαση μεταξύ άλλων παρέχεται, σε περίπτωση εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και εμπρόθεσμης καταβολής του συνολικά οφειλόμενου φόρου πολυτελούς διαβίωσης, έκπτωση 1,5%.

Σχετικά με το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών

Η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία συστήθηκε με Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γεωργίου Μαυραγάνη, έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την απλούστευση των ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα σε ότι αφορά την τεκμηρίωση των συναλλαγών, την ενημέρωση των λογιστικών αρχείων και τον εκσυγχρονισμό των λογιστικών κανόνων.
 Το σχέδιο αυτό με τις απαραίτητες νομοτεχνικές βελτιώσεις θα τεθεί πολύ σύντομα σε διαβούλευση και έχει δομηθεί με βάση τις προβλέψεις των σχετικών Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, προκειμένου να αποτελέσει το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών και να εκσυγχρονίσει το λογιστικό μας δίκαιο.

Τι θα πληρώσετε με το νέο φόρο ακινήτων - αναλυτικά παραδείγματα

Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους φορολογουμένους με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ και λιγότερους φόρους για τους έχοντες μικρή αστική περιουσία, τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και τους αγρότες φέρνει το νέο σχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων, με το οποίο συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Με το νέο σχέδιο επιβάλλεται διπλός φόρος (κύριος και συμπληρωματικός) για τους φορολογουμένους που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ.
 Ουσιαστικά, το φορολογικό βάρος μεταφέρεται από τους φορολογουμένους που κατέχουν μικρής αξίας κτίσματα, εντός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια, σε όσους διαθέτουν αστικά ακίνητα μεγάλης αξίας.

Δελτίο Τύπου Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για τον κωδικό 049-14/11/2013



                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με αίσθημα ευθύνης έναντι όλων των Συναδέλφων – Μελών ή μη ακόμη της Ομοσπονδίας - που ασκούν νόμιμα το Επάγγελμα, το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμο συνδικαλιστικό μέσο ώστε να υπάρχει αλλαγή στην τροποποίηση, που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την «καταληκτική» ημερομηνία για τον υπολογισμό των δαπανών διαβίωσης (κωδ.049).

Ειδική (και όχι καθολική) παράταση παραγραφής υποθέσεων

Με το Ν. 4203/2013 (ΦΕΚ Α 235/1-11-2013) καθορίζεται ειδικού τύπου παράταση παραγραφής υποθέσεων και όχι παράταση γενικά για όλες τις υποθέσεις. 
Με τον τρόπο αυτό θα απεμπλακούν και οι ΔΟΥ και οι επιχειρήσεις από την πληθώρα των χρήσεων για τις οποίες δεν έχει παραγραφεί το δικαίωμα του Δημοσίου (δεν είχε παραγραφεί από την χρήση του 2000).
Αναλυτικότερα, με τα νέα δεδομένα, το θέμα αυτό έχει ως εξής:

Οδηγός για 26.200 επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ

Χιλιάδες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας προσφέρει ο ΟΑΕΔ μέσω προγραμμάτων. Τα εν λόγω προγράμματα δεν αφορούν άμεσα τους ανέργους άλλα έμμεσα καθώς επιδοτούνται οι επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε προσλήψεις. 

Με τον τρόπο αυτό δίνεται έναν κίνητρο στους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας που δεν θα τους επιβαρύνουν αφού ο ΟΑΕΔ θα καλύψει μέρος του εργασιακού κόστους των νεοπροσληφθέντων.

Ενημέρωση απο ΔΟΥ Κιλκίs

                                       

     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στά πλαίσια ένταξηs τηs ΔΟΥ Κιλκίs στο νέο TAXIS, ενημερώνουμε τουs συναδέλφουs λογιστέs 
τηs Π.Ε. Κιλκίs ότι απο Παρασκευή 08/11/2013 η αντιστοίχηση Κωδικών Δραστηριοτήτων,θα  καταχωρείται ΜΟΝΟ μεσω TAXISNET

                                                                        ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ τηs Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.

Είσοδος των δικηγόρων στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 
ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ.2 του Ν.4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων» (Α΄ 208), «Η είσοδος στα Υπουργεία και στα δημόσια καταστήματα επιτρέπεται ελεύθερα στους δικηγόρους με επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό».

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ρύθμιση ορίζει διαφορετικό ωράριο εισόδου των δικηγόρων σε φορείς του δημοσίου παύει να ισχύει.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των Υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύουν και οι Διευθύνσεις Διοίκησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την ενημέρωση των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. της χωρικής τους αρμοδιότητας.

Η παρούσα εγκύκλιος αναρτάται και στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησηςwww.ydmed.gov.gr στη διαδρομή: Διοικητική Μεταρρύθμιση/Συνθήκες εργασίας.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μητέρες ανήλικων: Συνταξιοδότηση "παλαιών" και "νέων" ασφαλισμένων

Μετά τη θέσπιση των νόμων 3863/2010, 3865/2010 και 4093/2012 τροποποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διατάξεις που αφορούν στη συνταξιοδότηση των μητέρων ανηλίκων, πλην όμως οι ως άνω νόμοι αφενός δεν επηρεάζουν τις μητέρες, που είχαν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι την 31η-12-2010, αφετέρου προβλέπουν για τις καλυπτόμενες περιπτώσεις σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι την 31η-12-2012, όπου πλέον οι μητέρες ανηλίκων, οι οποίες δε θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, αντιμετωπίζονται με τις κοινές συνταξιοδοτικές διατάξεις που ισχύουν για όλους, ανεξαιρέτως φύλου.

Ειδικότερα, οι αλλαγές που επήλθαν στα βασικότερα ταμεία ασφάλισης είναι οι ακόλουθες:

Επείγουσα ανακοίνωση Ο.Α.Ε.Ε.

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ότι η αποστολή των αποδείξεων πληρωμής του 5ου διμήνου 2013 θα καθυστερήσει λίγες μέρες για τεχνικούς λόγους.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί σταδιακά στο χρονικό διάστημα 8/11/2013 έως 21/11/2013, με προτεραιότητα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σειρά νομοθετικών αλλαγών με τροπολογία που κατέθεσε το Υπ. Οικονομικών

Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο "Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικής Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.»", ρυθμίζει σειρά θεμάτων σε διάφορα φορολογικά αντικείμενα. 

Συνοπτικά, με την τροπολογία αυτή, κατατίθενται διατάξεις σε διάφορους νόμους που προκαλούν τις ακόλουθες μεταβολές:

Σεμινάριο στα Γιαννιτσά 16/11/2013

 H ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Σε Συνεργασία με την  EPSILON-NET   Διοργανώνει

 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ  ΜΟΥΖΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟ Λογιστή – Φοροτεχνικό 

Με θέμα: Αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, Ποινές και Παραβάσεις Φοροδιαφυγής με τους Νόμους: 4172 & 4174 
Κόστος Συμμετοχής: 30,00 € και 10,00 € για τους Υπαλλήλους των γραφείων. 
Δηλώσεις Συμμετοχής στα: 
f.a.x. 23820 34.950 ή στο e-mail: efeepellas@otenet.gr