Παράταση των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών

Με σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και την αποφυγή πρόσθετων επιβαρύνσεων από τη μη έγκαιρη πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων λόγω της από 28.06.2015 τραπεζικής αργίας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών παρατείνονται μέχρι και την 31η Ιουλίου 2015.

Κατά το διάστημα μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση με τόκους, πρόστιμα, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των κάθε είδους φορολογικών οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες καταβολής έληξαν σε ημέρα τραπεζικής αργίας. Η ρύθμιση καταλαμβάνει και τις προθεσμίες καταβολής των παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων.

Με ποιους περιορισμούς ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία αποφασίζεται η λήξη της τραπεζικής αργίας από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται, διατηρείται σε ισχύ το όριο ανάληψης των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανά ημέρα, από τα τραπεζικά ιδρύματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Και διευκρινίζεται ότι "μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες, μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι ευρώ (420) ανά εβδομάδα".