Τα πάντα όλα για το Ε9 2013


Τέσσερα νέα στοιχεία για κάθε αγροτεμάχιο, αγρό, βοσκότοπο ή άλλη έκταση γης εκτός σχεδίου πόλεως, που κατέχουν, πρέπει να δηλώσουν οι φορολογούμενοι στο έντυπο Ε9 το οποίο καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά για το έτος 2013, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Τα στοιχεία αυτά είναι:


Από 1/8/2013 η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Από αύριο, Πέμπτη, τίθεται σε εφαρμογή η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και με εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης, δίδει διευκρινίσεις σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα εφαρμόζεται το μέτρο του μειωμένου συντελεστή.

Η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13% έχει πιλοτικό χαρακτήρα, καθώς όπως επισημαίνεται και στην εγκύκλιο, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα «μέτρο προσωρινό», το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά από 1 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2013 «με σκοπό να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στην τόνωση της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω εφαρμογή του, εφόσον δεν παρατηρηθεί σημαντική μείωση των εσόδων».

Ανακοίνωση Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με την υποβολή συγκεντρ.καταστάσεων για διακοπή δραστηριοτήτων εντός της χρήσης του έτους 2013-30/7/2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
 

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όσο αφορά τα μηνύματα που είχαμε σε σχέση με την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων φορολογουμένων οι οποίοι διέκοψαν τις δραστηριότητες τους εντός της χρήσης του έτους 2013, σας γνωρίζουμε ότι ισχύουν οι διατάξεις του ΚΦΑΣ των παραπάνω συγκεντρωτικών με την οποία ορίζεται ως λήξη η 25/6/2014 και όχι η 29/7/2013 που προτείνει το σύστημα.

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για το άρθρο 18 του Πολυνομοσχεδίου-26/7/2013

Θέμα: Τι κρύβει η παράγραφος 4 του άρθρου 18 του νομοσχεδίου «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις»; Καταργεί τον Λογιστή Φοροτεχνικό;

κ.κ. Υπουργέ και Υφυπουργέ,

1. Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 18 του νομοσχεδίου «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις» προβλέπεται η υποχρέωση του φορολογούμενου να υποβάλει στη Φορολογική Διοίκηση τις φορολογικές δηλώσεις κατά το χρόνο που προβλέπεται από την οικεία φορολογική νομοθεσία.