Διαδικασία χορήγησης οικογενειακών επιδομάτων 2014 (Έντυπο Α21)

Στις 20 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις Α21 μέσω του taxisnet για τα Οικογενειακά Επιδόματα 2014 (επίδομα παιδιού, τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα) όπου ξεκινούν και οι φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων για το 2014 .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΓΑ θα ξεκινήσει να πληρώνει τα δικαιούμενα χρήματα από τα Οικογενειακά Επιδόματα 2014 για το πρώτο τρίμηνο του έτους από τον μήνα Ιούνιο.

Ο προϋπολογισμός του ΟΓΑ για τα Οικογενειακά Επιδόματα προβλέπει δαπάνη ύψους 570 εκατ. ευρώ το 2014 που θα χορηγήσει σε περίπου 700.000 δικαιούχους.

Υποχρεώσεις Κ.Φ.Α.Σ. από 1/1/2014 (Τιμολόγηση, Διακίνηση και Διαφύλαξη Συναλλαγών)


Ο κος Παναγιωτίδης Παναγιώτης, Λογιστής - Φοροτεχνικός, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Λάρισας, αναλύει τα σημαντικότερα στοιχεία του Κ.Φ.Α.Σ. όπως έχουν προκύψει μετά τις εγκυκλίους που εξέδωσε το Υπουργείου Οικονομικών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δείτε εδώ το σχετικό κείμενο.


http://www.e-forologia.gr/

Το Οικονομικό Επιμελητήριο διαμαρτύρεται στην πρόθεση των Αγροτικών Συνεταιρισμών να λειτουργήσουν γραφεία λογιστικής εξυπηρέτησης των μελών τους

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) μετά από επικοινωνία με μέλη του και λογιστές φοροτεχνικούς εκφράζει την διαμαρτυρία του στην πρόθεσή των Αγροτικών Συνεταιρισμών (Α.Σ) να λειτουργήσουν γραφεία λογιστικής εξυπηρέτησης των παραγωγών αναλαμβάνοντας την τήρηση των λογιστικών τους βιβλίων καθώς και τη διεκπεραίωση άλλων λογιστικών εργασιών.

Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί σύμφωνα με το Ν. 2810/2000 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4015/2011 είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και έχουν εμπορική ιδιότητα. Στους σκοπούς τους δεν αναφέρεται η παροχή λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών στα μέλη τους, ούτε η δυνατότητα δημιουργίας «τμήματος» για την παροχή αυτών των υπηρεσιών και συνεπώς δεν προκύπτει από το νόμο η δυνατότητα των Α.Σ. να παρέχουν στα μέλη τους λογιστικές φοροτεχνικές υπηρεσίες.

Κουρεύονται τα εξοντωτικά πρόστιμα

Νομοθετική παρέμβαση για μείωση στα πρόστιμα που αφορούν στην εκπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ και άλλων κατηγοριών δηλώσεων, ετοιμάζει το υπουργείο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η εισήγηση που έχει υποβληθεί αφορά δραστική μείωση του προστίμου έως και 50% την πρώτη φορά που κάποιος δεν υποβάλει ή υποβάλει εκπρόθεσμα δηλώσεις με την προϋπόθεση συμμόρφωσης σε εύλογο διάστημα.

Συγκεκριμένα αλλαγές στα πρόστιμα που προβλέπονται κυρίως για διαδικαστικές παραβάσεις προετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με ψαλίδι έως και 50% στα πρόστιμα των 1.000 και των 2.500 ευρώ για τη μη έγκαιρη υποβολή δηλώσεων και πλαφόν προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ-30/01/2014

Προς

Τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαµαρά

Τον Πρόεδρο της Βουλής , κ. Ευάγγελο - Βασίλειο Μεϊµαράκη

Αρχηγούς των Πολιτικών Κοµµάτων

Βουλευτές

Αθήνα , 30 Ιανουαρίου 2013

                                          ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ

Τον Μάιο πιθανόν να υποβληθούν οι μηνιαίες συγκεντρωτικές για τους πρώτους 4 μήνες του 2014


Τον Μάιο πιθανόν να υποβληθούν οι μηνιαίες συγκεντρωτικές για τους πρώτους 4 μήνες του 2014

Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων θα γίνει για τους 4 πρώτους μήνες του 2014 (πιθανόν στις 23 Μαΐου) όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κος Θεοχάρης.
Έτσι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία των υπόχρεων.

http://www.taxheaven.gr/

Πώς να επιλύσετε τις διαφορές σας με την εφορία

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για το πώς θα γίνεται εφεξής η επίλυση φορολογικών διαφορών, μέσω της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι φορολογικές διαφορές να διευθετούνται σε σύντομες προθεσμίες, κατόπιν υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής, και έτσι να επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των διοικητικών δικαστηρίων από υποθέσεις, που μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης.

Πρέπει να τονισθεί πως οι εισπράξεις της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης το 2013 δεν ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι τόσο στην εν λόγω υπηρεσία όσο και στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του άρθρου 70Α είχαν παραπεμφθεί πέρυσι υποθέσεις συνολικού ύψους καταλογισθέντων φόρων και προστίμων 1,184 δισ. ευρώ.

Επιδότηση με 10.000 ευρώ σε ανέργους νέους για να ιδρύσουν δική τους επιχείρηση

Επιδότηση ύψους 10.000 ευρώ για να κάνουν το πρώτο τους επιχειρηματικό «άνοιγμα» παρέχει σε 2.000 ανέργους έως 35 ετών το πρώτο -για το 2014- πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων ελευθέρων επαγγελματιών του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών δίνει επιδότηση 10.000 ευρώ κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ατομικής επιχείρησης που θα δημιουργηθεί από άνεργο ή από άνεργο που θα συμμετάσχει κατά τουλάχιστον 51% σε ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ ή ΙΚΕ.

Η επιδότηση θα καταβληθεί σε 3 δόσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου 12μήνου ζωής της επιχείρησης, ως εξής:

Πώς θα γίνει η παρακράτηση σε μισθούς

Από την μισθοδοσία του επόμενου μηνός θα αρχίσει να γίνεται η σωστή παρακράτηση φόρου από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και των φορέων απονομής μισθών και συντάξεων αφού πλησιάζει πλέον ο Φεβρουάριος και οι σχετικές οδηγίες που πρέπει να δώσουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newmoney.gr πάντως, οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και από την εγκύκλιο που αναμένεται να καθαρογραφεί, προκύπτει ότι:

Καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών υπερ ΤΑΠΙΤ, ΕΤΕΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ

                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις Διοικήσεις των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ ανακοινώνεται οτι, από1/12/2013, και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν.4225/2014, προβλέπεται υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) που υποβάλλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) και του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας(ΤΑΥΤΕΚΩ), με Υπουργική δε Απόφαση θα καθοριστεί ο τρόπος και ο χρόνος είσπραξης των εν λόγω ασφαλιστικών εισφορών από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και απόδοσή τους στα οικεία Ταμεία.

Δεδομένου οτι δεν έχει ακόμη εκδοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο Υ.Α., οι εισφορές μηνός Δεκεμβρίου 2013 υπέρ ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ θα καταβληθούν στα οικεία Ταμεία και Τομείς όπως καταβάλλονταν μέχρι και το μήνα Νοέμβριο 2013, κατά τα γνωστά.

Κρυμμένες παγίδες στον «κώδικα» της εφορίας



www.capital.gr