Ποιες εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται από 1η Ιουλίου

Οδηγίες για τη μείωση των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουλίου 2014 και εφεξής έδωσε το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο από 1/7/2014 καταργούνται οι εισφορές 1% που κατέβαλαν ο εργοδότης και ο ασφαλισμένος αντίστοιχα, υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ), αλλά και η ειδική εισφορά 1% που κατέβαλε ο εργοδότης υπέρ στράτευσης για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Επίσης, από την 1η Ιουλίου 2014 προβλέπεται η κατάργηση των παροχών του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών. «Ειδικά για το έτος 2014 καταβάλλεται το ήμισυ του προβλεπόμενου από το ν.δ.3868/1958 (Α΄178) ποσού οικογενειακών επιδομάτων», ξεκαθαρίζει η εγκύκλιος.

Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση μέχρι την 31η Ιουλίου

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου μετά τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στο TAXIS.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζουν το ενδεχόμενο της παράτασης, χωρίς ωστόσο να μεταβληθούν οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων.

Πιο αναλυτικά η αναγκαστική παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τα προβλήματα στο Taxis, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί μόλις το 35% των δηλώσεων οδηγούν σε παράταση.

Επίδομα 300 ευρώ για γονείς με παιδιά σε δημοτικό - γυμνάσιο

To ποσό των 300 ευρώ θα λαμβάνουν οι γονείς με χαμηλά εισοδήματα που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.

Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου.

Παλεύοντας με το taxis!Νίκησε πάλι...

Έχοντας περάσει μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, τσακισμένος από την πίεση της χθεσινής ημέρας αλλά και με συσσωρευμένη την κούραση και το άγχος πολλών ετών -αποτέλεσμα της δαιδαλώδους και ευμετάβλητης φορολογικής νομοθεσίας-, βρίσκομαι για μία ακόμη φορά στη δυσάρεστη θέση να «παλεύω» με το σύστημα του taxis!

Γύρω στις 06:30 το πρωί φτάνω στο γραφείο. Με συντροφιά μια κούπα καφέ, οπλισμένος με υπομονή, νηφάλιος, «φορώντας» το πιο μειλίχιο χαμόγελό μου κάθισα στην καρέκλα του γραφείου προκειμένου να στείλω μια δήλωση Ε1. Μετά από λίγο, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσω η όψη του προσώπου μου αγρίεψε κάπως και το βλέμμα μου αίφνης έγινε βλοσυρό! Προσπαθώ να τιθασεύσω τον εκνευρισμό μου και να χαλιναγωγήσω την αγανάκτηση που μου δημιουργεί η συνεχιζόμενη αποτυχημένη απόπειρα υποβολής της δήλωσης Ε1, όμως εις μάτην.