Τι ισχύει για τους εργαζόμενους τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος, για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα γενικότερα είναι, εκτός εξαιρέσεων που προβλέπονται, εργάσιμη ημέρα, σε αντίθεση με το Δημόσιο για τον οποίο έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά κατά την ημέρα αυτή και οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στην εργασία τους, δικαιούμενοι κανονικά το ημερομίσθιό τους.

Όσοι εργαζόμενοι δεν προσέλθουν στην εργασία τους δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής. Δηλαδή από τον μηνιαίο τους μισθό θα τους αφαιρεθούν τόσο ωρομίσθια όσες ώρες θα εργάζονταν την ημέρα αυτή λόγω 5θημέρου (8 ώρες) ή 6ημέρου (6,40' ώρες)

Στις 10 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής οικονομικών καταστάσεων

Λήγει στις 10 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής οικονομικών καταστάσεων

Υπενθυμίζεται ότι η 10η Ιουνίου 2014 έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των Κεφαλαιουχικών Εταιρειών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013).

Συνιστάται η έγκαιρη υποβολή, καθώς πιθανή συσσώρευση αιτημάτων καταχώρησης κατά τις τελευταίες ώρες της προθεσμίας, δημιουργεί τεράστιο όγκο εισερχομένων πληροφοριών και, συνεπώς, καθυστερήσεις στην καταχώρηση των σχετικών στοιχείων.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας όλων των εμπλεκομένων, συνιστάται η υποβολή με χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ www.businessportal.gr 

Κοινωνικό μέρισμα: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και οι δικαιούχοι

Μία δεύτερη ευκαιρία θα έχουν όσοι υπέβαλαν αίτηση για κοινωνικό μέρισμα και απορρίφθηκε, αλλά και πολλοί ακόμα που δεν υπέβαλαν αίτηση, καθώς προκειμένου να διατεθούν και τα περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ που μένουν αδιάθετα, λόγω των αυστηρών κριτηρίων, οι όροι και οι προϋποθέσεις “μαλακώνουν”.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη και τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα, με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος.

Έτσι, το βασικό εισοδηματικό όριο αυξάνεται από τα 6.000 ευρώ στα 7.050 ευρώ, ποσό το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Ενδεικτικά, για οικογένεια με δύο παιδιά, το όριο αυξάνεται πλέον από τα 10.000 ευρώ στα 11.750 ευρώ.

Με e-mail η ειδοποίηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Έως τις 10 Ιουνίου θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα σε 160.000 δικαιούχους σύμφωνα με τη Σ. Σεχπερίδου διευθύντρια της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων και έως το τέλος του μήνα θα έχουν μπει στο TAXIS τα τελικά ποσά για τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 στο τέλος του μήνα θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν θα σταλούν ταχυδρομικά τα ειδοποιητήρια, αλλά τα στοιχεία με το λογαριασμό για το φόρο θα ανέβουν στο Taxis και στη συνέχεια θα σταλεί για ειδοποίηση ένα mail.

Ο υπολογισμός του νέου φόρου θα γίνει με συνδυασμό συντελεστών και χαρακτηριστικών των ακινήτων.