Εκπρόθεσμεs δηλώσειs οικ έτουs 2013

Στα “μαλακά” πέφτουν όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις, καθώς το υπουργείο Οικονομικών τους θα τους αναγνωρίσει τις εκπιπτόμενες δαπάνες.
Τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέχει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να δηλώσουν στις υποβληθείσες εκπροθέσμως μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2013 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013, τα ποσά που δαπάνησαν για αγορά αγαθών και λήψη υπηρεσιών και να τύχουν της έκπτωσης του κατά περίπτωση αφορολόγητου ποσού.

Οι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψετε για την φορολογική δήλωση οικ έτουs 2014

Σε σαφάρι για το μάζεμα των αποδείξεων θα επιδοθούν και φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις ίσης αξίας με το 25% του εισοδήματος τους, με το μέγιστο απαιτούμενο όριο να αγγίζει τα 10.500 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι θα αποδυθούν σε «αγώνα δρόμου», προκειμένου να συλλέξουν τον απαραίτητο αριθμό αποδείξεων, καθώς εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός απειλούνται με ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς. Ωστόσο, δεν πρόκειται να έχουν την παραμικρή φορολογική ελάφρυνση εάν συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από το αναμενόμενο, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Έθνος.
Η Εφορία δέχεται μόνο τις αποδείξεις με ευδιάκριτα τα στοιχεία που αφορούν την επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, τον ΑΦΜ αυτής, την ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό.
Αυτές είναι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψετε:

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισηs τηs Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.



 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ        
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου το πρόγραμμα κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25/2010-11 της Ένωσης φοροτεχνικών ελευθέρων επαγγελματιών νομού Κιλκίς σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ και θέμα: «Λογιστικά - Οικονομικά».

Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμα τα μηδενικά εκκαθαριστικά ΦΑΠ για διόρθωση

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κος Θεοχάρης στις 3 Νοεμβρίου, ολοκληρώνεται σύντομα η εκκαθάριση του Φ.Α.Π. 2011 με την έκδοση και των μηδενικών εκκαθαριστικών.

Τα εν λόγω εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στην εφαρμογή Ε9 και από την ημερομηνία έκδοσής τους (η οποία θα είναι μέσα στον Νοέμβριο) οι φορολογούμενοι θα έχουν 4 μήνες προθεσμία σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (ΠΟΛ.1225/24.12.2012) για την διόρθωσή τους.

Νέοι κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παρ. Υπ. και Νέα Υγειονομική Διάταξη

Νέοι κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών και Νέα Υγειονομική Διάταξη . Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας ανακοινώνουν σήμερα μια σημαντική, οριζόντια παρέμβαση για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την άρση εμποδίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων, την τόνωση του ανταγωνισμού και την προστασία του καταναλωτή.
Πρόκειται για τους νέους Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) και τη νέα Υγειονομική Διάταξη που τίθενται σε ισχύ το συντομότερο. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών και τη λειτουργία καταστημάτων τροφίμων:

Απαράδεκτα τα Αποτελέσματα από την Εφαρμογή της ΠΟΛ 1228/13



                                                                                           Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2013


Προς το
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
του Υπουργείου Οικονομικών
κ. Χάρη Θεοχάρη
Κοιν: Δ/νση Υποστήριξης ηλεκτρονικά
συναλλασσομένων (e-υπηρεσίες) 


Κύριε Γενικέ,

Σας υποβάλουμε πίνακα με λογιστές φοροτεχνικούς που έχουν πραγματοποιήσει ενάρξεις και μεταβολές σε Δ.Ο.Υ χωρίς να διαθέτουν νόμιμη ταυτότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 340/98 και του Ν. 2515/97 όπως έχουν τροποποιηθεί.
Μας προκαλεί έκπληξη ότι ο αριθμός των 42 περιπτώσεων παρατηρείται το χρονικό διάστημα 3/10/2013 με 25/10/2013. Είναι βέβαιο ότι το παραπάνω είναι προϊόν και συνέπεια της απαράδεκτης εγκυκλίου ΠΟΛ 1228 που έχετε υπογράψει με ημερομηνία 4/10/2013.

Νέα εποχή στους μισθούς των Εμποροϋπαλλήλων! Σημαντικές απώλειες μισθών μετά τη λήξη της Σ.Σ.Ε.

Έπεσε την Παρασκευή και το τελευταίο μεγάλο «οχυρό» από τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τηοριστική λήξη της επέκτασης ισχύος της Σ.Σ.Ε. των Εμπορικών Επιχειρήσεων που καλύπτει περίπου 500.000 εμποροϋπαλλήλους σε όλη τη χώρα.
 Η συγκεκριμένη σύμβαση είχε ανανεωθεί την 1/8/2012 με μονοετή ισχύ και έληξε την 31/7/2013. Με τον Ν.4046/2012 οι συμβάσεις που λήγουν επεκτείνονται για ακόμη 3 μήνες.
 Έτσι η επέκταση της σύμβασης έληξε την 31/10/2013.

Οι συνέπειες

Συμμετοχή σε απεργία με ΓΣΕΒΕΕ-Τετάρτη 6 Νοεμβρίου



                                                                                                                                        Αθήνα,4-11-2013

                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία του για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας και την υποστήριξή της στο κοινό αίτημα για την χρησιμοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως μοχλού ανάπτυξης και όχι ως άβουλου αιμοδότη των δανειστών μας αποφάσισε την συμμετοχή της, μαζί με όλα τα Μέλη της ΓΣΕΒΕΕ, στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου 2013 και καλεί τα Μέλη της να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία ή συναλλαγή ιδιαίτερα με όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείο Οικονομικών και του ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Ενιαίο εκκαθαριστικό για τέλη κυκλοφορίας και Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης στα ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών

Για το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής στο TAXISnet για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014.

Παρά τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, φαίνεται πως δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό να ενοποιήσουν σε ενιαίο εκκαθαριστικό, όπως επιδιώκουν, το ειδοποιητήριο των Τελών Κυκλοφορίας, με αυτό του Φόρου Πολυτελείας που θα επιβληθεί στα ΙΧ με κινητήρες άνω των 1.929 κυβικών –και αναδρομικά για το 2012!

Από την 1η Δεκεμβρίου η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του ΟΑΕΕ

Ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου η διαδικασία θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας για το 2014 από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεώρηση των βιβλιαρίων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, είναι να έχουν εξοφληθεί όλες οι ασφαλιστικές εισφορές της τελευταίας τριετίας μέχρι και τον Αύγουστο του 2013.
Αντίστοιχα, για έκδοση βιβλιαρίου θα πρέπει να έχουν καταβληθεί όλες οι απαιτητές υποχρεώσεις τουλάχιστον μια τριετία πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης. Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος παραλάβει την αυτοκόλλητη ετικέτα για τη θεώρηση βιβλιαρίου, σημαίνει ότι πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και αυτόματα ανανεώνεται η ισχύς του βιβλιαρίου για όλο το επόμενο έτος, κάτι που ισχύει για τον ίδιο και για τα προστατευόμενα τέκνα, ηλικίας έως 18 ετών.

http://www.protothema.gr/

Επίδομα θέρμανσης: 100.000 αιτήσεις σε μια βδομάδα

Περισσότερες από 100.000 αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος πετρελαίου δέχθηκε σε μία εβδομάδα, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταβάλλει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τις προκαταβολές τις οποίες θεωρητικά θα χορηγούσε «άμεσα».

Η ανταπόκριση των φορολογουμένων κρίνεται ιδιαιτέρως ικανοποιητική από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή και -ευτυχώς- κρατούν μακριά από τις δαπάνες θέρμανσης τα περισσότερα νοικοκυριά.