Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών

Το σύστημα είναι σε πιλοτική φάση δοκιμών, παρακάτω δίνονται ο μορφότυπος των αρχείων που θα υποδέχεται ώστε να προσαρμοστούν τα εμπορικά-λογιστικά προγράμματα. Θα παρέχεται και web service για τις υποβολές, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υλοποιήσουν web service client, παρακαλούμε να αποστείλουν email στο myf@gsis.gr

Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών ανά μήνα σύμφωνα με την ΠΟΛ…

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ) για τις καταστάσεις αυτές και το σύστημα υποδοχής και ανάρτησής τους.

Τρόπος πληρωμής των συναλλαγών από 01/01/2014 για Επαγγελματίες & Ιδιώτες άνω των 500 Ευρώ

Τι αλλαγές φέρνει το  άρθρο 23 περ. β’ του Ν.4172/2013 στον τρόπο πληρωμής των συναλλαγών:

ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙ η «κάθε είδους δαπάνη που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των πεντακοσίων (500) ευρώ, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής».

Τα πρόστιμα, τα ανθρώπινη λάθη και η αναλγησία των διοικούντων

Λίγο έως πολύ όλοι μας έχουμε πάρει μια γεύση των αλλαγών που επήλθαν στο θέμα της επιβολής κυρώσεων με το νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), οι διατάξεις του οποίου ισχύουν από 1.1.2014. Τα πρόστιμα πλέον είναι δυσθεώρητα και αποτελούν κόλαφο αφενός, για τον κάθε επιχειρηματία, αφετέρου, για όλους εμάς τους επαγγελματίες που έχουμε επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της εφαρμογής των νέων νομοθετικών διατάξεων (σημ. μπορείτε να δείτε την ανάλυσή μας στο άρθρο με τίτλο «Τα νέα πρόστιμα από 1.1.2014 και μετά»).

Επίσης, όλοι μας έχουμε ενημερωθεί για το αστρονομικό πρόστιμο των 10.550 ευρώ που θεσπίστηκε για τη μη αναγραφή κάθε εργαζομένου στην Α.Π.Δ., που ισχύει από 7.1.2014 και μετά.

Επικαιροποιημένη μελέτη για τις Διοικητικές Κυρώσεις (τόκους και πρόστιμα) του Ν. 4174/2013



Διαβάστε εδώ την επικαιροποιημένη μελέτη του κ. Γιώργου Κορομηλά σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών Ν.4174/2013, μετά την ψήφιση τουΝ.4223/2013

Μελέτη του Φορολογικού Συμβούλου Επιχειρήσεων, Συγγραφέα, Εισηγητή κ. Γιώργου Κορομηλά

http://www.forologikanea.gr/

Υπόδειγμα φύλλου Ειδικού Βιβλίου τροποποίησης ωραρίου και υπερωριών



Τα ergasiaka.net σας παρουσιάζουν ένα υπόδειγμα του ειδικού βιβλίου τροποποίησης ωραρίου - προγράμματος εργασίας και υπερωριών, το οποίο πρέπει να τηρείται απο τις επιχειρήσεις από 7/1/2014, οπότε και δημοσιεύθηκε ο νόμος 4225 - ΦΕΚ Α΄2/7-1-2014. Κατεβάστε το κάνοντας κλικ στον σύνδεμο που ακολουθεί.

 Υπόδειγμα ειδικού βιβλίου τροποποίησης ωραρίου

http://www.ergasiaka.net

Πώς υποβάλλεται ηλεκτρονικά το μισθωτήριο

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίων ακινήτων. Με την ηλεκτρονική εφαρμογή ο ιδιοκτήτης του ακίνητου υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο στην Εφορία και δεν θα χρειάζεται να επισκεφθεί την φορολογική Αρχή. Σημειώνεται πως σήμερα όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά μισθώσεως αστικών ακινήτων ασχέτως ποσού μισθώματος ή γεωργικών ακινήτων, εφ όσον το μίσθωμα είναι ανώτερο των 100 ευρώ μηνιαίως, προσκομίζονται από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή για θεώρηση, μέσα σε 30 ημέρες από τη σύνταξή τους, στον προϊστάμενο οποιασδήποτε ΔΟΥ.

Με τις σημερινές διαδικασίες εάν ένα μισθωτήριο δεν θεωρηθεί από τον προϊστάμενο ΔΟΥ, στερείται κάθε αποδεικτικής δύναμης και δεν λαμβάνεται υπόψη από τα δικαστήρια. Επίσης, στερούνται αποδεικτικής δύναμης και τα αντίγραφα, με τα οποία συμφωνείται μίσθωμα διαφορετικό από το καθοριζόμενο στο έγγραφο.

ΜΗΤΡΩΟ (ΠΑΣΤΡΑ) Σεμινάριο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ TAXIS (ΣΕΧΠΕΡΙΔΟΥ) Σεμινάριο

ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΕΝΦΙΑ (ΚΟΛΛΙΑ) Σεμινάριο

ΚΒΣ (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΚΑΡΥΔΗ) Σεμινάριο

ΦΠΑ (ΤΑΤΣΗ, ΚΑΡΥΔΑ) Σεμινάριο

Παρουσιάση του Κ.Φ.Δ και του ΕΝΦΙΑ απο την ΠΟΕ-ΔΟΥ

Αναλυτικά οι παρουσιάσεις :

Εφαρμογή Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ) εδώ

Δομή νέου Κ.Φ.Ε. εδώ

Είσπραξη απαιτήσεων με τις διατάξεις τουν.4174/2013 εδώ & εδώ

Ενημέρωση σε θέματα φορολογίας ακίνητης περιουσίας & δήλωσης στοιχείων ακινήτων εδώ

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ/ΚΦΔ εδώ

Φ.Π.Α. εδώ

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ Ο.Π.Σ.TAXIS–TAXISnet ΣΤΟΝ ΝΕΟ Κ.Φ.Δ. εδώ

http://www.forologikanea.gr/

«Αντικειμενικές τιμές» θα ορίζει η εφορία για τις δαπάνες επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών

Ηλεκτρονική «παγίδα» για να μπορεί να «κουρεύει» κατά βούληση τις επαγγελματικές δαπάνες που μειώνουν τον φόρο ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. 

Από το 2014 και εφεξής η εφορία δεν θα δέχεται προς έκπτωση επαγγελματικές δαπάνες, εάν αυτές είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες από το ποσό που εκείνη θα ορίζει για κάθε υπηρεσία ή προϊόν που χρησιμοποιεί ο επιτηδευματίας κατά την άσκηση της δραστηριότητός του.
Με άλλα λόγια, η εφορία θα μπορεί να καθορίζει πόσο κοστίζουν πχ τα έπιπλα , τα ράφια, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, το λογισμικό, τα μελάνια, το χαρτί εκτύπωσης, τα ανταλλακτικά και πάσης φύσεως εξοπλισμός, αγαθό ή υπηρεσία των οποίων κάνει χρήση ο επιηδευματίας.