Ζήτημα ασφαλείας για τις φορολογικές δηλώσεις στο Taxisnet



Να «σαμποτάρουν» τον σέρβερ του υπουργείου Οικονομικών κατάφεραν την Πέμπτη όχι κάποιοι άγνωστοι χάκερς του διαδικτύου, αλλά οι ίδιοι οι τεχνικοί της ΓΓΠΣ που, με άνωθεν εντολές προφανώς, «πείραξαν» τις ρυθμίσεις σύνδεσης με τους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να «ανοίξουν» τις γραμμές στις εκατοντάδες χιλιάδες των φορολογουμένων που εναγωνίως προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην φόρμα συμπλήρωσης του πίνακα Ε1, τρέχοντας να προλάβουν την καταληκτική διορία υποβολής που έληγε την Παρασκευή.

Παράταση υποβολήs Ε9 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.




Παρασκευή , 20 Σεπτεμβρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά από προσπάθειες της Ομοσπονδίας, σας ενημερώνουμε ότι η Υποβολή του Ε9, θα παραταθεί έως τις 26-9-2013.Εντός της ημέρας θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Οικονομικών.

Μικρή σιωπηρή παράταση στο Ε9 γιατί βιάζονται να στείλουν το ΦΑΠ για το 2013


(Upd) Το ενδεχόμενο να παραμείνει “ανοιχτό” το σύστημα υποβολής των δηλώσεων Ε9 μέσω ίντερνετ μέχρι την Κυριακή, ή και τη ερχόμενη Δευτέρα ακόμη, εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών. Λόγω του μεγάλου φόρτου των δηλώσεων που υποβάλλονται όμως, παρατηρούνται και πάλι σήμερα κατά τις ώρες αιχμής, συχνές αποσυνδέσεις και οι πολίτες αδυνατούν να ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων.

Όλοι οι συντελεστές για κάθε κατηγορία σγροτεμαχίων

Οι ιδιοκτήτες που δήλωσαν αυθαίρετο κτίσμα σε αγροτεμάχια αλλά και όσοι έκτισαν νόμιμα ένα σπίτι σε 4 στρέμματα σε εκτός σχεδίου εκτάσεις, θα πληρώσουν το «μάρμαρο» της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, προκειμένου να εισπραχθούν τα 2,9 δισ. που υπολογίζει για το 2014 η κυβέρνηση, μετά την κατάργηση του «χαρατσιού» στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Θα επωμιστούν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από όλους, αφού θα πληρώσουν πενταπλάσιο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων για το αγροτεμάχιο που, μέχρι σήμερα, δεν φορολογείτο καν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


Προς τις Ενώσεις – Μέλη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

                                          Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Η ενημέρωση που έχουμε σχετικά με την υποβολή του Ε9 είναι ότι μετά τις 20/09/13 θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής τροποποίησης στοιχείων και για τους δύο πίνακες.