ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ : Αποδείξεις για το 2013

Λίγο πριν το ετήσιο ραντεβού με την εφορία οι φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το «χαρτοβασίλειο» των αποδείξεων. Τα «χαρτάκια» που μαζέψαμε το 2013 θα πρέπει τώρα να μπουν σε μια «τάξη».
 Οι αποδείξεις θα πρέπει να διαχωριστούν σε αυτές που «μετράνε» στην εφορία και στις «άχρηστες» αποδείξεις.
 Μετά θα πρέπει να αθροιστούν και να συγκριθούν με το εισόδημα που αποκτήθηκε το 2013. 
Μια διαδικασία που απαιτεί οργάνωση και υπομονή την οποία αν αφήσετε για την τελευταία στιγμή θα σας φανεί...βουνό.

Αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του ετησίου εισοδήματός τους έπρεπε να έχουν μαζέψει κατά τη διάρκεια του 2013 όχι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αλλά και οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» και οι αγρότες

Πανελλαδική συγκέντρωση λογιστών στο Σύνταγμα στις 7.3.2014

Η Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών, δημιουργήθηκε από συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς απ΄όλη την Ελλάδα, μέσα από την κοινότητα λογιστών του TAXHEAVEN.GR. Η ομάδα αυτή επικοινωνεί και δραστηριοποιείται αφενός μεν, μέσα από την ανωτέρω κοινότητα, αφετέρου δε, από τη σχετική σελίδα που έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό στο facebook
Δείτε σχετικά

Μια από τις επιτυχημένες δράσεις της ήταν και η προσπάθεια για τη συλλογή υπογραφών ενάντια στα εξοντωτικά πρόστιμα που θεσπίστηκαν με τον ν. 4174/2013.
Δείτε σχετικά

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν η συλλογή 13.000 και πλέον υπογραφών διαμαρτυρίας για τα νέα πρόστιμα, αλλά και τις υπόλοιπες αλλαγές των τελευταίων νόμων που καθιστούν τη δουλειά των επαγγελματιών του χώρου απαγορευτική, οδηγούν σε αφανισμό χιλιάδες επιχειρηματίες που δεν μπορούν να αντέξουν τα δυσθεώρητα πρόστιμα και γενικότερα, συντελούν στην υποβάθμιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς όλων.

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε5)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Επείγουσα ενημέρωση
Προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα την τελευταία στιγμή κατά την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Ν.Π. της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ν. 2238/1994, πρέπει σε προγενέστερο από την υποβολή της δήλωσης χρόνο, ο υπόχρεος να ελέγξει στην εφαρμογή τα παρακάτω:

Διευκρινίσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις υποβολής μισθωτηρίων

Σε σχέση με τις υποχρεώσεις υποβολής μισθωτηρίων και για την αποφυγή τυχόν παρερμηνειών, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει:

Η ζωή δίπλα σε έναν λογιστή - φοροτεχνικό!




Σήμερα θέλησα να δώσω ένα μικρό στίγμα της καθημερινότητας που βιώνει ο σύγχρονος λογιστής-φοροτεχνικός, μέσα στο μονίμως μεταβαλλόμενο επαγγελματικό του «γίγνεσθαι». Η «μίνι» συνέντευξη που παρατίθεται είναι φανταστική -δεν έγινε δηλαδή ποτέ στην πραγματικότητα- όμως, διαβάζοντάς την ίσως διαπιστώσετε ότι δεν κινείται τελικά στη σφαίρα της φαντασίας.

Αποτελεί ένα κομμάτι μόνο του «πάζλ» των 365 ημερών του έτους που, μαζί με τα υπόλοιπα 364 κομμάτια, συνθέτουν έναν έργο στο οποίο αποτυπώνεται η αγωνία, το άγχος, η πίεση, η αγανάκτηση, ο θυμός, ο προβληματισμός κι ένα σωρό άλλα συναισθήματα του επαγγελματία λογιστή-φοροτεχνικού.

Σας παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα κι ελπίζω να αποτελέσει τροφή για σκέψη και προβληματισμό.Ευελπιστώ να φτάσει και στα μάτια όσων αποφασίζουν για τις τύχες μας, μήπως καταλάβουν επιτέλους την κατάσταση που βιώνουμε...

Εγκύκλιος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για Επικουρικά Ταμεία




Απεικόνιση της Επικουρικής Ασφάλισης στην Α.Π.Δ., μέσω ΟΠΣ/ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, των ήδη αυτοαπασχολούμενων του Ε.Τ.Ε.Α. και καταβολή εισφορών




«Παγίδα» σε συναλλαγές ανω των 500 ευρώ


www.capital.gr

Τίτλος Κτήσης ΚΦΑΣ: Άρθρο 6, παρ. 5

Α. Έννοια

Με την κατάργηση του ΚΒΣ και την έναρξη εφαρμογής των διατάξεων του ΚΦΑΣ (Ν 4093/2012), σημειώθηκαν εκτεταμένες αλλαγές, οι οποίες αναφέρονται τόσο στην οργάνωση, όσο και στην απλοποίηση των στοιχείων - δικαιολογητικών που αφορούν τις συναλλαγές. Για παράδειγμα, οι λιανικές πωλήσεις, είτε αφορούν αγαθά, είτε αφορούν υπηρεσίες, καλύπτονται πλέον από ένα στοιχείο με την γενική ονομασία: «Απόδειξη Λιανικών Συναλλαγών». 

Κατά την ίδια έννοια, το παραστατικό αξίας, με το οποίο θα αποδεικνύεται η συναλλαγή μεταξύ υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών (πρώην επιτηδευματίες), έχει την γενική ονομασία: «Τιμολόγιο», χωρίς να προσδιορίζεται ο τίτλος αυτός από πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών.
 Με τις νέες διατάξεις καταργείται (από 1/1/2014) η φορτωτική, η απόδειξη αυτοπαράδοσης, το δελτίο αποστολής, ενώ, κατά μία έννοια, «μετασχηματίζονται» το τιμολόγιο αγοράς και η γνωστή απόδειξη δαπάνης του άρθρου 15 του ΚΒΣ.