Πώς και από πότε θα εκδίδεται το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ του 2015


Από το 2015, το πιστοποιητικό του άρθρου 54 Α του Ν. 4174/2013 (πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α.) προσκομίζεται από το φορολογούμενο, ο οποίος είχε την υποχρέωση να δηλώσει ακίνητο ή δικαίωμα επί ακινήτου στη δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) και Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του οικείου έτους, ανεξάρτητα αν η δήλωση υποβάλλεται από αυτόν ή συντίθεται μηχανογραφικά.


Το πιστοποιητικό κατά το έτος 2015 προσκομίζεται από όλους τους φορολογουμένους που συμβάλλονται στο ίδιο συμβολαιογραφικό έγγραφο, για τα έτη 2010 έως και 2014, εφόσον είχαν υποχρέωση να συμπεριλάβουν το ακίνητο ή το δικαίωμα επί ακινήτου στις δηλώσεις Φ.Α.Π. και ΕΝ.Φ.Ι.Α. των αντίστοιχων ετών. Κατά τα επόμενα έτη το πιστοποιητικό προσκομίζεται για τα αντίστοιχα πέντε προηγούμενα έτη.

Με βάση την απόφαση, σημαντικές είναι οι ακόλουθες οδηγίες:

ΑΓΡΟΤΕΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Καλή Χρονιά.!!! Ο νέος χρόνος μακάρι να φέρει, (μαζί με τα δεδομένα προβλήματα), ηρεμία, ψυχραιμία, πολύ μεγαλύτερη και περισσότερη από όση υπήρχε μέχρι τώρα, αλλά και υπομονή. Πολύ μεγάλη υπομονή, γιατί οι άνθρωποι δεν παλεύονται με τίποτε.
Σχετικά με τους αγρότες και το σημερινό ενημερωτικό.

Οι αγρότες οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο κανονικό καθεστώς, υποχρεούνται να εκδώσουν τιμολόγια επιδοτήσεων προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην ημερομηνία που έχουν γίνει οι καταβολές των επιδοτήσεων. Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, τουλάχιστον 2 τιμολόγια, όσες και οι καταβολές του τσεκ, το οποίο έχει γίνει σε 2 δόσεις.

Η ερμηνευτική εγκύκλιος για τα Ελληνικά λογιστικά Πρότυπα

Δόθηκε στην δημοσιότητα η εγκύκλιος για τα Ελληνικά Λογιστικά πρότυπα

Η εγκύκλιος αφορά τα κεφάλαια 1 έως και 3 (άρθρα 1 έως και 15) του νόμου, που τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015. Αναφέρεται επίσης σε ορισμένες παραγράφους του άρθρου 30 και το άρθρο 39, που αναφέρονται σε θέματα τα οποία απαιτούν αποφάσεις και ενέργειες της διοίκησης από την έναρξη της πρώτης περιόδου εφαρμογής αυτού του νόμου. Για τις υπόλοιπες διατάξεις του νόμου θα εκδοθεί προσεχώς συμπληρωματική ερμηνευτική εγκύκλιος με οδηγίες εφαρμογής.

Κατεβάστε την απόφαση από εδώ σε pdf

http://www.taxheaven.gr/

Ευχέs απο την Ε.Φ.Ε.Ε.Κιλκίs για το νέο έτοs



Το Δ.Σ και τα μέλη τηs Ενωσηs Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κιλκίs σαs εύχονται
Χρόνια πολλά! Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!
Source: http://www.click-me.gr/psyxagogia-m/stixakia-m/2354-stixakia-efxes-gia-tin-protoxronia.html

Οδηγός φορολογικής... επιβίωσης από την εφορία

Ένα ειδικό εγχειρίδιο προκειμένου τόσο οι πολίτες, όσο και οι ίδιοι οι υπάλληλοι των εφοριών να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας όλες τις οικονομικές και διοικητικές διαδικασίες που προβλέπουν οι νόμοι, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών (δείτε όλο το αρχείο στο τέλος του κειμένου).


Ο οδηγός περιλαμβάνει απαντήσεις και παραδείγματα για 105 συχνές ερωτήσεις που πιθανόν να έχουν οι πολίτες.

Ενδεικτικά οι ενότητες που καλύπτονται είναι: