Προβλήματα του taxisnet: κανένα δάχτυλο δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια

  Για πολλοστή φορά, σήμερα 19 Ιουλίου 2013 προέκυψε απρογραμμάτιστη, έκτακτη, αδυναμία του Taxisnet. Τα προβλήματα στην πρόσβαση εδώ και καιρό είναι γνωστά, πραγματικά, δυσκολεύουν τη ζωή των λογιστών, παρά τις ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Δυστυχώς, τα προβλήματα που ήταν πολλά όλο το τελευταίο διάστημα, συνεχίζονται και μετά την «περίφημη» ανακοίνωση της Γ.Γ.Π.Σ. της 17/7 που ανέφερε με έμφαση «Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον «κατάρρευση» του συστήματος».

Φορολογικό αλαλούμ και... υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου

Μετά από τις συνεχείς διαμαρτυρίες από φορολογούμενους, αλλά κυρίως λογιστές και φοροτεχνικούς, για τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, στα οποία έχουν οδηγηθεί στη φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει – έστω και άτυπα, ανεπίσημα – στη χορήγηση παράτασης στις σχετικές προθεσμίες.

Αποχή 16/7-22/7 μαζί με την Ομοσπονδία και 37 Συλλόγους της Χώρας

Συνάδελφοι, συνοπτικά αν και επιδέχεται ανάλυσης, o πόλεμος (με την έννοια της αντίδρασης/αντίστασης) από την πλευρά της ΠΟΦΕΕ, έχει χαθεί. Και επειδή η ΠΟΦΕΕ είναι ο κύριος εκφραστής της προσπάθειας μας, ο πόλεμος (με την έννοια της αντίδρασης/αντίστασης) έχει γενικά χαθεί. Η Διοίκηση της ΠΟΦΕΕ θα συνεχίσει την προσπάθεια συζήτησης με το Υπουργείο και αισιοδοξεί για προστασία των λογιστών από εκπρόθεσμες δηλώσεις (όπως πέρυσι)
Συνάδελφοι, ειδικά όσοι ηγείστε συλλόγων, μην απογοητεύεστε. Πιστεύω ακράδαντα ότι γίνεται πόλεμος προπαγάνδας με τα νούμερα που διαρρέουν.

Επιστολή – ψήφισμα προς τον Υπ. Οικονομικών από την Ολομέλεια των Προέδρων των Ενώσεων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Μετά τη σημερινή έκτακτη Ολομέλεια των Προέδρων των Ενώσεων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εκδόθηκε ανοιχτή επιστολή - ψήφισμα προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Στην επιστολή εκτίθενται τα προβλήματα και ζητείται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να παραταθεί στις 31 Οκτωβρίου 2013. Αναλυτικά :

Η άποψη της επιστημονικής ομάδας του TaxHeaven σχετικά με την «ομαλή» λειτουργία στην υποβολή των δηλώσεων

Πολλές φορές μέσα από τον δικτυακό μας τόπο έχουμε στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα που δε λείπουν δυστυχώς από τις περισσότερες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Βέβαια, η κριτική που ασκούμε σε καμία περίπτωση δεν είναι στείρα, αλλά μέσω αυτής προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα εκείνα τα αρνητικά σημεία που δημιουργούν προβλήματα στις συναλλαγές μας με τις Δ.Ο.Υ. και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του taxis.

Η καλοπροαίρετη κριτική και η ανάδειξη των προβλημάτων οδηγεί συχνά στον προβληματισμό των υπευθύνων και συχνά έχει ως αποτέλεσμα την επίλυσή τους.

Ανακοίνωση Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με τις Φορολογικές Δηλώσεις Οικ. Έτους 2013-15/7/2013

Δευτέρα , 15 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Μετά την από 09/07/13 επιστολή μας και τις επαφές που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτική ηγεσία, διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών αδυνατεί για την αλλαγή ημερομηνιών υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων των Φ.Π. για το Ο.Ε. 2013, λόγω μνημονιακής υποχρέωσης.

Αλαλούμ και ανοργανωσιά με τις φορολογικές δηλώσεις μια εβδομάδα πριν λήξουν οι πρώτες προθεσμίες

Περιδιαβαίνοντας τις σελίδες των φορολογικών site, αλλά και τα social media μπορείς να δει κάποιος το χάλι που επικρατεί στην αποστολή των φορολογικών δηλώσεων .
Βεβαιώσεις αποδοχών δεν έχουν έλθει, κύρια από επικουρικά ταμεία, και σε αρκετές περιπτώσεις είναι λανθασμένες.
Οι περίφημοι τόκοι δεν έχουν ανέβει στο taxis και οι τράπεζες αρνούνται να δώσουν βεβαιώσεις στους φορολογούμενους.
Βεβαιώσεις για τα τοκοχρεολύσια των δανείων δεν έχουν έλθει ακόμη και μια σειρά άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά από αυτή την πλευρά

Ανακοίνωση Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με το Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου ΦΠΑ-15/7/2013

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όσο αφορά τις ημερομηνίες υποβολής του ειδικού σημειώματος αυτοελέγχου Φ.Π.Α., σας γνωρίζουμε ότι εξακολουθεί και βρίσκεται σε ισχύ η ΠΟΛ 1136/31,05,2012 με την οποία ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του παραπάνω σημειώματος 5 ημέρες από την τελευταία λήξη της προθεσμίας υποβολής της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος ή της εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α.

Αναμένεται σχετική απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών.

1.800.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα. - Τι γίνεται με τους τόκους .

Το σήριαλ των τόκων φαίνεται να βαδίζει προς το τέλος του.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δ.Εσόδων, Χάρης θεοχάρης, οι τόκοι έχουν εισαχθεί στο σύστημα από όλες τις τράπεζες εκτός δύο μεγάλων,
Η διαδικασία η οποία είναι πολύπλοκη και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα ή το αργότερο εντός δύο τριών ημερών.
Σε άλλη δήλωσή του ο Κος Θεοχάρης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 1.800.000 δηλώσεις (δηλαδή περί το 30% του συνόλου των αναμενόμενων υποβολών), ενώ βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα γύρω στις 350.000.

http://www.taxheaven.gr/