Ο Προσδιορισμός του εισοδήματος των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Ύστερα από ερωτήματα που επιβλήθηκαν στην Γ.Γ.Δ.Ε. σχετικά με τον προσδιορισμό του εισοδήματος νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της περ. γ΄ του άρθρου 45 του Ν.4172/2013, εκδόθηκε το με αριθμό πρωτ. ΔΕΑΦΒ 1087089 ΕΞ 2015/25.6.2015 έγγραφο με σχετικές οδηγίες.
Στο σημερινό μας άρθρο θα κάνουμε μία αρχική προσέγγιση του θέματος με βάση τα έως σήμερα υφιστάμενα και θα ολοκληρώσουμε με τα δεδομένα του νέου υπηρεσιακού εγγράφου της Γ.Γ.Δ.Ε.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1044/10.2.2015 εγκύκλιο διαταγή με θέμα την κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 44, 45 και 46 του νέου Κ.Φ.Ε. (N . 4172/2013), σχετικά με τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ορίζεται ότι:

Παράταση έως τις 27 Ιουλίου για Φυσικά Πρόσωπα, έως 20 Ιουλίου για Νομικά Πρόσωπα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Εκδόθηκε σήμερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών και Νομικών Προσώπων.

Ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου 2015. Ως προς τα Φυσικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 27η Ιουλίου 2015.

Μέχρι τις 20 Ιουλίου παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Προσθήκη λεζάντας
Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 20 Ιουλίου αποφάσισε σύμφωνα με πληροροφίες η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Η προθεσμία εκπέει κανονικά στις 30 Ιουνίου αλλά μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί μόλις 1,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6 εκατ. που υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν φέτος.

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων δεν επηρεάζει την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου που λήγει την 31η Ιουλίου. Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 2%.


http://www.imerisia.gr

Το Taxis net δεν ενημερώθηκε ακόμα για τις ρυθμίσεις του «μίνι» φορολογικού

Στην απροθυμία των υπόχρεων έρχονται να προστεθούν και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο δεν έχει ενημερώσει ακόμα το σύστημα Taxis net για τις αλλαγές που επέφεραν στα τεκμήρια οι διατάξεις του «μίνι» φορολογικού.

Η διορθωτική νομοθετική ρύθμιση με την οποία απαλλάσσονται από την υπέρμετρη φορολόγηση βάσει τεκμηρίων διαβίωσης εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που το 2014 απέκτησαν πενιχρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ή και από ακίνητα, δεν «πέρασε» ακόμα στο σύστημα.