Οδηγός φοροελάφρυνσης από τη συμπλήρωση του Ε9


ΜΕ 9 “έξυπνες” κινήσεις στη συμπλήρωση της 
δήλωσης του Ε9 για το 2013 οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν φέτος λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους. Το νέο έντυπο, που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Taxisnet, κρύβει πολλές παγίδες και αν τις αποφύγουν οι φορολογούμενοι, θα έχουν σημαντική φορολογική ελάφρυνση.

Eπίδομα μακροχρονίως ανέργων

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας. 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Άρωμα φιάσκου από τον έλεγχο των εμβασμάτων


Έντονο άρωμα... φιάσκου έχει  αρχίσει να αναδύεται από τον  πολυδιαφημισμένο από το υπουργείο Οικονομικών έλεγχο των φορολογούμενων που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό με εμβάσματα την τριετία 2009 - 2011.


Διακοπή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ.

Διακοπή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. από 15:30 της 21/03/2013 έως 08:00 της 22/03/2013

Παράταση προθεσμίας υποβολής των προσωρινών δηλώσεων απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιου Μαυραγάνη παρατείνεται έως και την 28/03/2013 η προθεσμία υποβολής των προσωρινών δηλώσεων απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών εκείνων των υπόχρεων για τους οποίους η καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους έληγε στις ημερομηνίες κατά τις οποίες τα υποκαταστήματα Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα παρέμειναν κλειστά. Η υποβολή των εν λόγω δηλώσεων καθώς και η καταβολή των σχετικών οφειλών δύναται να γίνει και στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Πώς θα αποφύγετε τα τεκμήρια από δάνεια και αποταμιεύσεις


Τα δανεικά από συγγενείς ή φίλους ή από την τράπεζα, οι γονικές παροχές, οι οικονομίες των περασμένων ετών, η πώληση περιουσιακών στοιχείων αποτελούν ορισμένα από τα «όπλα» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι φορολογούμενοι για να περιορίσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση και να αποφύγουν τον «σκόπελο» των τεκμηρίων.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να επικαλεστούν:

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση αποστολής στοιχείων στη ΓΓΠΣ

Παιδικοί σταθμοί, γυμναστήρια, σχολές χορού και ωδεία δεν έχουν υποχρέωση να αποστείλουν στοιχεία για τις αμοιβές από πελάτες τους στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), όπως διευκρινίζεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη.

Μπαράζ ελέγχων σε όσους δεν υπέβαλαν περιοδικές δηλώσε ΦΠΑ


Σχέδια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του ΥΠΟΙΚ μετά και την απογοητευτική υστέρηση των εσόδων . Εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των υπόχρεων που δεν έχουν υποβάλει τα τελευταία τρία τρίμηνα τις περιοδικές δηλώσεις του ΦΠΑ σχεδιάζει ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από την απογοητευτική πορεία των εισπράξεων από τη συγκεκριμένη πηγή του προϋπολογισμού στο πρώτο δίμηνο του έτους.

Αρθρα:Υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στο Ο.Ε.Ε. από λογιστές – φοροτεχνικούς (updated - υποδείγματα)


Ανανέωση 20.3.2013
Επικαιροποίηση στοιχείων σχετικά με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από λογιστή Φοροτεχνικό στο OEE
Σύμφωνα με τις διατάξεις της Η5.παραγράφου του Ν 4093/2012 οι λογιστές φοροτεχνικοί υποχρεούνται στην υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στο ΟΕΕ με την οποία θα δηλώνουν ότι ασκούν το επάγγελμα του λογιστή -φοροτεχνικού, ότι δεν έχουν καταδικασθεί αμετακλήτως για τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 14 του Π.Δ. 340/1998, ότι δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας λογιστών, ότι έχουν παρακολουθήσει όλη την αναγκαία εκπαίδευση που αντιστοιχεί στο επίπεδο της επαγγελματικής τους κατάταξης, η οποία παρέχεται από το Ο.Ε.Ε.

Φυσιοθεραπευτές. Υποχρεώσεις Κ.Φ.Α.Σ.

Σε απάντηση της ως άνω σχετικής αίτησής σας, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος σας γνωρίζουμε τα εξής:
Με τις διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ. καταργήθηκαν οι διατάξεις του Κ.Β.Σ., και γι’ αυτό το λόγο από 1/1/2013 οι φυσιοθεραπευτές και οι ασκούντες παραϊατρικά επαγγέλματα παύουν να τηρούν το πρόσθετο βιβλίο πελατών, που τηρούσαν σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις της περίπτωσης ιδ΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 10 του Κ.Β.Σ.

Πώς αμείβεται η 25η Μαρτίου

Η αργία της 25ης Μαρτίου (εφέτος, ημέρα Δευτέρα) είναι μία από τις εξαιρέσιμες υποχρεωτικές αργίες, όπως αυτές ορίζονται από την Εργατική Νομοθεσία (άρθρο 4 του ΒΔ 748/1966 και άρθρο 7 του Ν 1400/1983 καθώς και ΑΥ Εργασίας 2408/2001).

Η επιχείρηση, εφ όσον δεν ανήκει στις εξαιρούμενες, δεν θα λειτουργήσει κατά τη μέρα αυτή, ενώ οι εργαζόμενοι, τόσο οι αμειβόμενοι με βάση το ημερομίσθιο (εργατοτεχνίτες), όσο και οι αμειβόμενοι με βάση τον μηνιαίο μισθό (υπάλληλοι), θα λάβουν κανονικά τις αποδοχές της ημέρας αυτής. Οι εργατοτεχνίτες θα λάβουν κανονικά το ημερομίσθιό τους, χωρίς καμία άλλη προσαύξηση, ενώ οι υπάλληλοι που δεν θα απασχοληθούν, κατά την ημέρα αυτή, δεν θα λάβουν καμία πρόσθετη αμοιβή, πέραν του μισθού τους.

Παράταση προθεσμίας υποβολής (Α.Π.Δ.) μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2013 και τροποποίηση περιόδου υποβολής Α.Π.Δ. μηνός Φεβρουαρίου 2013


Ποιά βιβλία θα τηρούν και τις στοιχεία θα εκδίσουν με τον νέο Κ.Φ.Α.Σ. οι έμποροι και εισαγωγείς αυτοκινήτων και δικύκλων. Όλες οι λεπτομέρειες και για το καθεστώς μεταχειρισμένων (άρθρο 45)

[19.03.2013]ΘΕΜΑ: «Υποχρεώσεις Κ.Φ.Α.Σ. εμπόρων - εισαγωγέων δικύκλων »

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, αναφορικά με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, σας ενημερώνουμε τα εξής:
1. Με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) (παρ.1, υποπερ. Ε1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012-ΦΕΚ Α'222) καταργήθηκαν οι διατάξεις του Κ.Β.Σ. και έτσι από 1/1/2013 ο επιτηδευματίας που διατηρεί επιχείρηση συνεργείο επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων, γεωργικών και λοιπών αυτοκινούμενων μηχανημάτων παύει να τηρεί βιβλίο εισερχομένων της περίπτωσης ι' της παραγράφου 5 του άρθρου 10 του Κ.Β.Σ.

Προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας


Προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας σε Κιλκίς και Πολύκαστρο από το Επιμελητήριο Κιλκίς

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία Ν. 3850/2010 ¨Μέτρα για τη βελτίωση της Ασφάλειας και της Υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία¨, σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει υποχρέωση να τους παρέχει υπηρεσίες προστασίας και πρόληψης, δηλαδή υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας. 

Αυτοπεραίωση 2013


Αυτοπεραίωση: Τα «κλειδιά» για την απαλλαγή από τον τακτικό έλεγχο

«Ακριβά» θα κοστίσει και φέτος σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες η δυνατότητα να αποφύγουν τον τακτικό φορολογικό έλεγχο, ακολουθώντας τη διαδικασία της «αυτοπεραίωσης» ή του «αυτοελέγχου».