Ενημέρωση Φοροτεχνικών απο το Επιμελητήριο Κιλκίs

        Ευχαριστώντας σας καταρχάς για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα που σας απευθύναμε, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η πρόσφατη συνάντηση των Διοικήσεών μας ήταν η απαρχή μιας σειράς ανάλογων πρωτοβουλιών με κοινό στόχο την έγκυρη και απλοποιημένη διαδικασία ενημέρωσης των πελατών σας και μελών μας, όσον αφορά στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν και προβλέπονται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.
      

Σε εφαρμογή λοιπόν της πρώτης συνάντησής μας σας ενημερώνουμε ότι:

Ο ΟΑΕΔ εγκαινιάζει νέα διαδικασία αναζήτησης και επιλογής υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων από τις επιχειρήσεις

Μια νέα διαδικασία επιλογής υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων από τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες εγκαινιάζει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΟΑΕΔ, με στόχο την άμεση και καλύτερη σύζευξη της προσφοράς και ζήτησης εργασίας.
 
Στο εξής ο Οργανισμός παρέχει στους ενδιαφερόμενους εργοδότες - επιχειρήσεις πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων, με βάση την επαγγελματική ειδικότητά τους και την περιοχή στην οποία διαμένουν, ενώ ο εργοδότης θα έχει επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες για την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου. Προϋπόθεση είναι οι εργοδότες- επιχειρήσεις να έχουν παραλάβει κλειδάριθμο από τα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ της περιοχής τους, με τον οποίο έχουν πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ (e- services).
 

Σχετικά με την προαιρετική εφαρμογή των ΕΛΠ για το φορολογικό έτος 2015

Όπως είναι γνωστό, σε ανακοίνωσή του το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στις 27 Ιανουαρίου 2016 ανέφερε τα εξής:«Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, είχε ζητήσει την παράταση εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ) για το φορολογικό έτος 2016, καθώς η εφαρμογή τους για το 2015 ήταν πρακτικά αδύνατη, λόγω καθυστέρησης έκδοσης της Λογιστικής Οδηγίας του Ν.4308/2014.

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (15/03/2016) - Νομοθετικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην συζήτηση με τους Θεσμούς


     Προς

    τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

     Κοινοποίηση

    Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδη
    Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2016

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 029
Θέμα:  «Νομοθετικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην συζήτηση με τους Θεσμούς»
Ενόψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα παρθούν στις συζητήσεις με τους θεσμούς, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε.επαναφέρει στην δημοσιότητα τα θέματα τα οποία έχουν τεθεί στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων καθώς και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, τα οποία κρίνουμε ότι είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες:

Μέχρι τις 21 Μαρτίου ανοίγει το Taxisnet

Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή οι τροπολογίες που εκκρεμούσαν προκειμένου να ανοίξει το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Σημειώνεται πως οι βασικές εκκρεμότητες για να ανοίξει το Taxisnet ήταν οι εξής :
Η επίλυση του τρόπου φορολογικής εξομοίωσης των ομόφυλων ζευγαριών που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τους εγγάμους συζύγους και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Καθώς το Κράτος δεν μπορεί στην περίπτωση των ομόφυλων ζευγαριών να προσδιορίσει το ποιος θα είναι υπόχρεος υποβολής της δήλωσης ως ο «Σύζυγος» και ποιος είναι «Μέρος του Συμφώνου Συμβίωσης», γεννήθηκε ζήτημα νομικού χειρισμού της όλης υπόθεσης, ώστε να μην υπάρξει κάποια ατυχής παρέμβαση που θα προσκρούει στο Σύνταγμα και στον Αστικό Κώδικα.