Ανείσπρακτα ενοίκια : Πως γίνεται η εκχώρηση στο Δημόσιο

Δημοσιεύθηκε η απόφαση της ΓΓΔΕ που αφορά στη δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων φυσικών ή νομικών προσώπων , στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα.

Η εκχώρηση γίνεται με κατάθεση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ σχετικής αίτησης και δικαιολογητικών πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και αφορά σε ενοίκια του προηγούμενου φορολογικού έτους (01/01–31/12/2014).


Η δήλωση εκχώρησης συνοδεύεται υποχρεωτικά από Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία βεβαιώνεται από τον εκχωρητή η μη είσπραξη των οφειλόμενων μισθωμάτων, το ακριβές ποσό αυτών, η ακρίβεια των κατατεθειμένων εγγράφων καθώς και η μη κατοχή άλλων εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων πλην των κατατεθειμένων.

Η απόφαση για τις εκπιπτόμενες δαπάνες - Τα σημαντικότερα σημεία της απόφασης


Δόθηκε στην δημοσιότητα η απόφαση για τις εκπιπτόμενες και μη εκπιπτόμενες δαπάνες του ν.4172/2013. Με την απόφαση κοινοποιούνται οι διατάξεις των άρθρων 22, 22Α και 23 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167Α').

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου


Τα σημαντικότερα σημεία της εγκυκλίου

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής του Ε1 στο TaxisNet

Αναρτήθηκαν από τη Γ.Γ.Δ.Ε. οδηγίες χρήσης για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014. 

 Το εγχειρίδιο χρήσης έχει σαν σκοπό να περιγράψει τις οθόνες της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 και ειδικότερα του εντύπου Ε1.

Διαβάστε και αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας τον οδηγό της Γ.Γ.Δ.Ε. 


πατώντας  ΕΔΩ.

http://www.forin.gr/

Ζητούνται 5,7 εκατομμύρια δηλώσεις σε 20 εργάσιμες – Τα σενάρια παράτασης

Υποτονικός παραμένει ο ρυθμός υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων παρά το γεγονός ότι υπολείπονται μόλις 20 εργάσιμες μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί μόλις 320.000 φορολογικές δηλώσεις όταν το σύνολο αγγίζει τα έξι εκατομμύρια. Οι πρώτοι που έσπευσαν να καταθέσουν τις δηλώσεις τους, είναι οι δικαιούχοι των επιδομάτων με κυριότερο το επίδομα τέκνων. Έτσι, δικαιολογείται και το γεγονός από τις 320 χιλιάδες που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής, μόλις οι 101 χιλιάδες είναι χρεωστικές.