Κοινό Δελτίο Τύπου Φορέων για το Ασφαλιστικό




Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2016


  • ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
  • ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ
  • ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Η κατηγορηματική αντίθεση των επιστημόνων της χώρας στις αόριστες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εκφράστηκε εκ νέου στη συνάντηση των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων – Ελεύθερων Επαγγελματιών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), δύο ημέρες μετά τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό και την επομένη της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών.

Φορολογική δήλωση 2015 : το έντυπο, οι προθεσμίες, οι ημερομηνίες πληρωμής

Νωρίτερα δηλώνουμε, νωρίτερα πληρώνουμε. Το υπουργείο Οικονομικών, πιστό στα όσα αναφέρει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, προχώρησε με διαδικασίες εξπρές στην προετοιμασία του νέου εντύπου ενώ από την επόμενη κιόλας εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει το σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλουν έξι εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα. Φυσικά, έχει τον λόγο του.
 Θέλει φέτος η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος να καταβληθεί όχι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο όπως συνέβη πέρυσι αλλά από τον Μάιο. Έτσι, θα επιδιωχθεί να αντιμετωπιστεί και ένα χρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με την υπερσυγκέντρωση φορολογικών υποχρεώσεων στο 2ο εξάμηνο του έτους με αποτέλεσμα τη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Ενημέρωση σχετικά με την παράταση του Ε11


Μετά από επικοινωνία με το γραφείο του Γ.Γ. του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, σχετικά με το θέμα παράτασης της ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11 (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας άδειας στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»), μας ενημέρωσαν ότι η παράταση θα δοθεί και θα είναι πιθανότατα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών.

Ενστάσειs εξισωτικήs αποζημείωσηs αγροτών


ΠΡΟΣ: ΟΠΕΚΕΠΕ

ΚΟΙΝ.:  ΠΟΦΕΕ
Αξιότιμοι κυρίες, κύριοι

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε για το γεγονός ότι κατά την κατάθεση - υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2014, πολλοί συνάδελφοι φοροτεχνικοί σε όλους τους Νομούς της χώρας καθώς και στον δικό μας, καταχώρησαν το ποσό των αγροτικών επιδοτήσεων-ενισχύσεων στον κωδικό 681 του εντύπου Ε3  αντί του ορθού κωδικού 908.