Ανακοίνωση Π.Ο.Φ.Ε.Ε.-Ενημέρωση για αριθμό εκπρόθεσμων Δηλώσεων-6/9/2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους Μέλη ή Μη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Συνάδελφοι,
Είτε κάποιοι το αποδέχονται είτε όχι η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αποτελεί τον μοναδικό επίσημο Συνδικαλιστικό εκπρόσωπο του Κλάδου των Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών.
Με την αναγκαία, λοιπόν, υπευθυνότητα αλλά και με υπομονή και επιμονή συνεχίζουμε τις πιέσεις για την αλλαγή της Πολιτικής απόφασης (βάσει μνημονιακής δέσμευσης μας είπαν) που ήταν και παραμένει η μη μεταβολή των καταληκτικών ημερομηνιών που αυθαίρετα όρισαν.
Στόχος ολιγοήμερη προθεσμία για «εμπρόθεσμη» ηλεκτρονική υποβολή.

Αιτήσεις για διορθώσεις στα Α21 – Με ποιο τρόπο;

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που είχαμε σήμερα από εγκυρότατη πηγή, η διαδικασία μέσα από την οποία θα γίνουν διορθώσεις στις αιτήσεις Α21 δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί καθώς οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Η πιθανότητα αυτές να γίνουν ηλεκτρονικά παραμένει ανοιχτή χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμα κάτι συγκεκριμένο.

Εντοπίστηκαν 1.326 λογιστές - μαϊμού με πρόσβαση στο TAXISNet

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν τα στοιχεία 1.326 λογιστών – μαϊμού καθώς διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNET ως λογιστές, αλλά δεν διαθέτουν την επαγγελματική ταυτότητα λογιστή.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη, τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Κυδωνάκη και τον αντιπρόεδρο κ. Κων. Κόλλια. Μετά το τέλος της συνάντησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Υποβολή δηλώσεων ακινήτων Ε9 σε δύο δόσεις ζητούν οι φοροτεχνικοί

Να δοθεί παράταση για την υποβολή των δηλώσεων ακινήτων μελετά το υπουργείο Οικονομικών. Κανονικά η προθεσμία για τη δήλωση Ε9 του 2013 λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου για τα φυσικά πρόσωπα, αλλά οι πολλαπλές καθυστερήσεις που έχουν καταγραφεί, ενώ εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος του 2012 φέρνει την ηγεσία του υπουργείου αντιμέτωπη με τις δυσκολίες που συναντούν πολίτες και λογιστές για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν έγκαιρα και σωστά τις δηλώσεις Ε9 μέσα σε ένα μόλις δεκαήμερο από σήμερα.

Ανακοίνωση Π.Ο.Φ.Ε.Ε.Ε. για εκπρόθεσμες δηλώσεις-3/9/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Όλοι μας μείναμε βουβοί στο άκουσμα του θανάτου της Συναδέλφου από το Ηράκλειο. Ενός θανάτου για τον οποίο είχαμε προειδοποιήσει το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης καθώς ο Κλάδος μας διατηρεί τα πρωτεία στους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. και ίσως και όλου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Με την αδιαλλαξία που επέδειξαν όλοι όσοι είχαν το δικαίωμα να αλλάξουν τις ημερομηνίες που οι ίδιοι ψήφισαν και κατάργησαν στην πράξη προσπαθώντας να καλύψουν τα δικά τους λάθη (συγχωνεύσεις ΔΟΥ και υπολειτουργία του TAXIS), αναδεικνύονται οι ηθικοί αυτουργοί στην συνείδησή μας.

Υπενθύμιση προθεσμίας ΑΠΔ και πιστωτικών ΦΠΑ

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους που λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας έχουν ξεχάσει τις τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ότι σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία μεταξύ άλλων και για :
 

-Υποβολή ΑΠΔ ΙΟΥΛΙΟΥ - Εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων - Υποβολή ανεξαρτήτως του αριθμού μητρώου.

-Υποβολή ΑΠΔ για Εργοδότες ΟΙΚΟΔΟΜΕΤΕΧΝΙΚΩΝ Έργων προηγούμενου μηνός ηλεκτρονικά ή σε Υποκατάστημα ΙΚΑ ανεξαρτήτως ΑΜΕ

-Υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, Επιτηδευματίες με βιβλία Γ' κατηγορίας, Ανεξαρτήτως ΑΦΜ

http://www.taxheaven.gr/