ΕΝΦΙΑ: Το Μάρτιο έρχεται ο λογαριασμός του 2015 σε 10 δόσεις

Το Μάρτιο, ξεκινά η πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ για το 2015. Μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή του 2014 τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η καταβολή του φόρου για το νέο έτος.

Το σχέδιο του υπουργείου οικονομικών προβλέπει εξόφληση του νέου ΕΝΦΙΑ σε 10 δόσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων που θα εξοφλήσουν τις φετινές δόσεις του ΕΝΦΙΑ τον Φεβρουάριο να είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν, έως το τέλος του επομένου έτους, να πληρώνουν κάθε μήνα έως τον Δεκέμβριο 2015.

H επιμέτρηση στο πλαίσιο των ΕΛΠ

Ο όρος επιμέτρηση, είναι ένας από τους καινούργιους όρους για πολλούς από εμάς, που εισάγεται στη ζωή μας με τα Ε.Λ.Π.

Πολλές φορές η εισαγωγή νέας ορολογίας δημιουργεί ασυναίσθητα κάποιο φόβο. Επιμέτρηση, απομείωση αξίας, εύλογη αξία, αναβαλλόμενοι φόροι κ.α. δημιουργούνε μία ανησυχία. Εξετάζοντας όμως τους νέους όρους πιο προσεκτικά, βλέπουμε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μία προσαρμογή στη νέα διεθνή ορολογία περιπτώσεων που μόνο άγνωστες δε μας είναι ή εν πάση περιπτώσει δεν είναι ακατανόητοι. Μέχρι τώρα είχαμε την αποτίμηση, υποτίμηση, φορολογική αναμόρφωση κ.ο.κ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

alt                     
alt                  

                                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με
την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΕΘ) διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε9 Αλαλούμ στο taxis με τα ανήλικα τέκνα που διαθέτουν ακίνητη περιουσία

Νέα σύγχυση με τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους ανήλικα τέκνα προκαλεί το υπουργείο Οικονομικών σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους.

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 που γίνεται αυτό το διάστημα «η δήλωση στοιχείων ακινήτων του ανήλικου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου». Αυτό σημαίνει ότι τα ανήλικα τέκνα που έχουν στο όνομά τους εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα θα πρέπει να αποκτήσουν κλειδάριθμο και δικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet για να δηλώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους.

Αγρότες: Ποια είναι τα παραστατικά που καταχωρούνται στα βιβλία και υπολογίζονται στα έξοδά τους

Πλησιάζοντας στο τέλος του έτους και κάνοντας έναν απολογισμό, διαπιστώνουμε ότι το τοπίο παραμένει θολό και όλοι οι εμπλεκόμενοι προβληματισμένοι.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι οι γεωργικές καλλιέργειες είναι σαν μία οποιαδήποτε επιχείρηση και έτσι αντιμετωπίζεται πλέον από όλους, είτε έχουν βιβλία είτε όχι. Όπως όλες οι επιχειρήσεις, για κάθε τι που αγοράζουν και ξοδεύουν χρήματα, πρέπει να παίρνουν και το ανάλογο παραστατικό (τιμολόγιο ή απόδειξη κατά περίπτωση).

Σήμερα θα προσπαθήσουμε να δούμε βήμα – βήμα, ποια είναι τα έξοδα που καταχωρούνται στα βιβλία των αγροτών, αλλά υπολογίζονται και στους μη έχοντες βιβλία, κάνοντας κατηγοριοποίηση των εξόδων στα πιο συνηθισμένα από αυτά.