Ανείσπρακτα Ενοίκια 2015 : Που και πως δηλώνονται,Πότε Φορολογούνται

Τα ενοίκια που οι ιδιοκτήτες δεν είχαν εισπράξει από τους ενοικιαστές των ακινήτων τους, ήταν πάντα ένας φορολογικός «πονοκέφαλος» που είτε οδηγούσε σε μια κατάφωρη αδικία (φορολόγηση ανύπαρκτων εισοδημάτων), είτε οδηγούσε σε γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες (εκχώρηση στο Δημόσιο).

Ο «πονοκέφαλος» βέβαια δεν θα ήταν δυνατόν να εξαλειφθεί και ως εκ τούτου με τον Ν.4346/2015 που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ξεκαθαρίζεται σε μεγάλο βαθμό το θέμα και τροποποιείται ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013), που προβλέπει πια :

Χαιρετισμός εκ μέρους των επιστημονικών φορέων του ν. Κιλκίς στη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016 για το ασφαλιστικό.



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ


Συμμετοχή τηs Ε.Φ.Ε.Ε.Κιλκίs στήν απεργιακή κινητοποίηση τηs 4/2/2016


Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κιλκίs,  με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού τηs Συμβούλιου συμμετέχει ​στη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. καθώς και οι λοιποί Κοινωνικοί και Επιστημονικοί Φορείς, την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 και καλεί όλους τους συναδέλφους Λογιστές-Φοροτεχνικούς, μέλη και μη μέλη της, να προχωρήσουν σε κλείσιμο των γραφείων τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Θεωρούμε πως το σχέδιο αυτό, αντί να δίνει κάποια προοπτική βιωσιμότητας στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας, που διαχρονικά καταληστεύεται και κακοποιείται από τις κυβερνήσεις, δημεύει κατά προκλητικό τρόπο το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων φυσικών προσώπων, ελεύθερων επαγγελματιών-επιστημόνων, αγροτών και καθενός που σήμερα, κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες, παράγει, επιχειρεί και καταφέρνει να έχει ένα καλύτερο σχετικά εισόδημα γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

Η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στις 11.30 π.μ. στον  πεζόδρομο τηs 25 Μαρτίου στο Κιλκίs

Συμμετοχή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2016


Αθήνα,  2 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Συμμετοχή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2016»
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. λαμβάνοντας υπ’όψη την γνώμη των Αντιπροσώπων και των Ενώσεων της και έχοντας εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα του νέου ασφαλιστικού και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στον κλάδο μας και στο σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων, αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία που έχουν εξαγγείλει οι Επιστημονικοί Φορείς, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα.
Προτρέπουμε τα Μέλη μας να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, μαζί με τους Επιστημονικούς Φορείς, τις Ομοσπονδίες των Επαγγελματοβιοτεχνών και τους Εμπορικούς Συλλόγους.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ Ν.ΚΙΛΚΙΣ

Κιλκίς, 01-02-2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ Ν.ΚΙΛΚΙΣ

Όλοι οι επιστημονικοί φορείς του νομού Κιλκίς συμμετέχουν στον γενικό ξεσηκωμό της Πέμπτης 4-2-2016 κατά του προσχέδιου για το Νέο Ασφαλιστικό, που ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος βάφτισε «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» και καλούν όλα τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη Γενική Απεργία, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στις 11.30΄ το πρωί.

Θεωρούμε πως το σχέδιο αυτό, αντί να δίνει κάποια προοπτική βιωσιμότητας στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας, που διαχρονικά καταληστεύεται και κακοποιείται από τις κυβερνήσεις, δημεύει κατά προκλητικό τρόπο το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων φυσικών προσώπων, ελεύθερων επαγγελματιών-επιστημόνων, αγροτών και καθενός που σήμερα, κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες, παράγει, επιχειρεί και καταφέρνει να έχει ένα καλύτερο σχετικά εισόδημα γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

Νέοι κωδικοί στα έντυπα Ε2 και Ε3

Νέους κωδικούς αλλά και αρκετές αλλαγές «κρύβουν» τα φορολογικά έντυπα που θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά φέτος στο Taxisnet περίπου ένα εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και αγρότες αλλά και 1,7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
Οι φορολογούμενοι αυτοί, εκτός από τις αλλαγές στα φορολογικά έντυπα, θα βρεθούν αντιμέτωποι και με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο καθεστώς φορολόγησής τους. Ειδικότερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες με την εκκαθάριση της δήλωσής τους θα δουν την προκαταβολή φόρου εισοδήματος να είναι αυξημένη στο 75% από 55% που ήταν για τα εισοδήματα του 2014, ενώ για τα κέρδη που απέκτησαν το 2015 οι επιχειρήσεις θα φορολογηθούν με συντελεστή 29% από 26%.

Σημαντικές φορολογικές, ασφαλιστικές και εργατικές υποχρεώσεις μηνός Φεβρουαρίου 2016

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις του μηνός ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 προς ενημέρωση των συναδέλφων.
Προσοχή: Τον μήνα αυτό υπάρχουν επιπλέον των συνηθισμένων προθεσμιών και οι ακόλουθες:
-Φόροι πλοίων
-Υποβολή στην ΕΡΓΑΝΗ αρχείου με τις ετήσιες άδειες.(παράταση) 
-Υπεύθυνη δήλωση λογιστή φοροτεχνικού στο ΟΕΕ
-Διαβίβαση στοιχείων στην ΔΗΛΕΔ από ταμεία ασφάλισης, ασφαλιστικές επιχειρήσεις, και πιστωτικά ιδρύματα.
-Βεβαιώσεις αποδοχών και εισοδημάτων από επιχ. Δραστηριότητα