Πώς θα γίνονται οι νέες ρυθμίσεις στην εφορία για 12-24 δόσεις και πριν βγουν ληξιπρόθεσμες οι οφειλές

Να ζητήσουν να πληρώσουν με δόσεις το φόρο τους, πριν ακόμα εκπνεύσει η ημερομηνία πληρωμής του και πριν καταστεί το χρέος τους ληξιπρόθεσμο, μπορούν να ζητούν οι φορολογούμενοι από την εφορία. Για να ενταχθεί κάποιος όμως στη ρύθμιση χρεών, η εφορία θα εξετάζει πριν αν έχει ο ενδιαφερόμενος υποβάλει κανονικά τις δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ έως και μία πενταετία πριν.

Με βάση νέες οδηγίες και διευκρινίσεις που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης στους εφόρους για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών, προβλέπεται ότι:

Οι 25 αλλαγές που ισχύουν από το νέο έτος 2014

«Σοκ» σε εφόρους και σε πολίτες από τις μεγάλες ανατροπές που ισχύουν τυπικά πλέον ήδη από χθες στο φορολογικό σύστημα της χώρας, αλλά δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για αυτές ακόμη ούτε οι εφορίες, ενώ εκτιμάται ότι θα περάσουν και τουλάχιστον μία ως δύο εβδομάδες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθούν και αν εφαρμοστούν στην πράξη όλες οι νέες ρυθμίσεις.

Η μη υποβολή πάσης φύσεων δηλώσεων τιμωρείται πλέον αυστηρότατα με πρόστιμα που ξεκινούν από 100 ευρώ για εκπρόθεσμες απλές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων έως και το διπλασιασμό της οφειλής για δηλώσεις ΦΠΑ, ΦΜΥ κ.λπ. Επιπλέον, ουδείς θα λαμβάνει φορολογική ενημερότητα (η οποία πλέον θα δίνεται μόνο για ένα μήνα) εάν έχει παραλείψει να υποβάλει οποιαδήποτε δήλωση την τελευταία 5ετία.


«Ένταξη στην Α.Π.Δ του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του Ε.Τ.Ε.Α.,ΤΑ.Π.Ι.Τ. και Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. των ήδη ασφαλισμένων αυτοαπασχολούμενων»

Κατόπιν του από 17/12/2013 ψηφισθέντος από τη Βουλή των Ελλήνων νομοσχεδίου με θέμα «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» η Διοίκηση του ΙΚΑ θέτει υπόψη τα εξής :

Αναλυτικά τα επαγγέλματα που δεν είναι υπόχρεοι χρήσης ΦΤΜ από 1.1.2014 και για ένα χρόνο.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η εγκύκλιος με τα επαγγέλματα που σύμφωνα με το Δ.τύπου του ΥΠΟΙΚ δεν είναι υπόχρεοι στην τήρηση φορολογικής ταμειακής μηχανής.

Ορίζουμε τους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ν. 4093/2012, υποπαράγραφος Ε1) που εξαιρούνται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών ως εξής:

1. Οι παρακάτω κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών δύνανται να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α΄), για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν και την μορφή του φορέα τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα):

Προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων και των δόσεών τους

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τις προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων καθώς και των δόσεών τους, που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα, για το έτος 2014, με σκοπό την ενημέρωση και φορολογική συμμόρφωση των φορολογουμένων.

Οι περιοδικές δηλώσεις (ΦΠΑ-ΦΜΥ κλπ.) υποβάλλονται στις τακτές ημερομηνίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Aναλυτικά όλες οι προθεσμίες εδώ

http://www.forologikanea.gr/

Απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων των αγροτών του ειδικού καθεστώτος.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 3 της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου Ε1 της παραγράφου Ε του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α΄ 222), όπως ισχύει.

2. Τις διατάξεις του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), όπως ισχύουν.

3. Το γεγονός ότι η υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων θα δημιουργήσει οικονομική και γραφειοκρατική επιβάρυνση στις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις.
4. Ότι με την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Ευχέs νέou έτουs τηs Ε.Φ.Ε.Ε.Κιλκίs

Το Δ.Σ και τα μέλη τηs Ενωσηs Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κιλκίs σαs χαρίζουν 2014
ευχέs για υγεία ,  υπομονή , ελπίδα και επαγγελματική καταξίωση

Εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων από 1/1/2014. Ποιο είναι το μεταβατικό καθεστώς

H επιστημονική ομάδα του forin.gr απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων και για το μεταβατικό καθεστώς δηλώσεων περιόδων μέχρι 31-12-2013:

1. Εκπρόθεσμες χρεωστικές δηλώσεις που αφορούν χρήσεις, περιόδους, υποθέσεις ή εν γένει φορολογικές υποχρεώσεις από 1-1-2014

Σύμφωνα με το άρθρο 54 του Ν.4174/2013 (ΚΦΔ), όποιος δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση ή δεν υποβάλλει ή υποβάλει εκπρόθεσμα δήλωση παρακράτησης φόρου, επιβάλλεται πρόστιμο:

Κώδικας Δεοντολογίας Λογιστών.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

I. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

`Αρθρο 1

Σκοπός
Ο παρών Κώδικας έχει ως σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητας και της διαφάνειας των παρεχομένων υπηρεσιών από τους Λογιστές και Φοροτεχνικούς για την προστασία τόσο του ηθικού και επαγγελματικού κύρους τους και των νόμιμων δικαιωμάτων κάθε Φυσικού ή Νομικού Προσώπου που χρησιμοποιεί υποχρεωτικά ή προαιρετικά τις υπηρεσίες τους, όσο και του δημοσίου συμφέροντος.

`Αρθρο 2
Πεδίο και Έκταση Εφαρμογής

1. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται σε όλους ανεξαιρέτως τους Λογιστές και Φοροτεχνικούς, ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς, μέλη ή μη του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ), οι οποίοι υποχρεούνται να τηρούν τους γενικούς και ειδικούς κανόνες και αρχές που προβλέπονται στον παρόντα κώδικα καθώς επίσης και όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από διατάξεις άλλων νόμων, προεδρικών διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων και σχετικών εγκυκλίων.

2. Θέματα που δεν αναφέρονται στον παρόντα Κώδικα συμπληρώνονται με τον ισχύοντα Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λογιστών (International Federation of Accountants).