ΕΝΦΙΑ: Οριστικά το Σεπτέμβριο η πληρωμή της πρώτης δόσης

Τον Σεπτέμβριο θα πληρωθεί τελικά η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, μετά τα σοβαρά λάθη που έγιναν.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.

Πώς αμείβεται η αργία της 15ης Αυγούστου

Για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 15ης Αυγούστου ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ.

Όπως επισημαίνει, η 15η Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που φέτος συμπίπτει ημέρα Παρασκευή, ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες του έτους, κατά τις οποίες απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις αργίες.

Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι (ΕΝ.Φ.Ι.Α)

Το αργότερο σε 15 ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση της ΓΓΔΕ για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ, που προβλέπουν εκπτώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων, καθώς δεν έχει περάσει απαρατήρητη στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών η γκρίνια για τις επιβαρύνσεις που φέρνει ο νέος Φόρος.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι θα προσομοιάζει με τη διαδικασία των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για τις απαλλαγές από το ΕΕΤΑ, αν και στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν τρόπους για την απλοποίηση των αιτήσεων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η γραφειοκρατία, τα λάθη και βέβαια η ταλαιπωρία των φορολογούμενων.

Με βάση τις διατάξεις του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ προβλέπονται τα εξής: