Συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κο Γεώργιο Πιτσιλή

     
                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κ. Βασίλειος Καμπάνης μαζί με τα Μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας κ.κ.Αντώνιο Μουζάκη - Α' Αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνο Σταυρουλάκη - Γενικό Γραμματέα και τον κ. Γεώργιο Χριστόπουλο - Έφορο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου, συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή.
Η συζήτηση, λόγω χρόνου, επικεντρώθηκε σε 4 από τα 45 θέματα που συμπεριλαμβάνονται στο αναλυτικό και τεκμηριωμένο υπόμνημα το οποίο είχε σταλεί από χθες στο Γραφείο του Γ.Γ.Δ.Ε. με επισημάνσεις αλλά και προτάσεις για τα βασικά χρονίζοντα θέματα που επιβαρύνουν με χρόνο και χρήμα τον Κλάδο. Οι προτάσεις μας αποσκοπούν άμεσα στην βελτίωση των φορολογικών διαδικασιών η οποία έμμεσα θα ανακουφίσει την καθημερινότητα των Λογιστών – Φοροτεχνικών.
Τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενέστερα είναι:

Φορο-επιβαρύνσεις μελετά η κυβέρνηση

Φορολογικό πακέτο «φωτιά» σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στην προσπάθειά του να καλύψει τις «τρύπες» του προϋπολογισμού και φυσικά τα «κενά» του προγράμματος, τα οποία καθημερινά αυξάνονται λόγω της ύφεσης, απομακρύνοντας την οικονομία από τους στόχους του Μνημονίου ΙΙΙ και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018.
Στο πλαίσιο αυτό, για να «βγουν» και τα νούμερα, καθώς όπως διεμήνυσε χθες και ο πρόεδρος του Eurogroup ακόμη υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, και για να πειστεί το κουαρτέτο να επιστρέψει στην Αθήνα ώστε να ανοίξει ο δεύτερος κύκλος συζητήσεων με απώτερο στόχο να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζει, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Δελτίο τύπου Επιστημονικών Φορέων Κιλκιs 17/02/2016


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Ενημέρωση απο τα μέλη του Δ.Σ τηs Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.για φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα


Δ Ε ΛΤ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης των Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κιλκίς μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού συλλόγου Μικροκάμπου διοργάνωσαν ημερίδα ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής για θέματα που αφορούν το φορολογικό καθεστώς  που ισχύει σήμερα για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων καθώς και για τις επικείμενες αλλαγές. 

Έγινε αναφορά και στο ασφαλιστικό που αφορά όλους, με τις έως σήμερα γνωστές προτεινόμενες μεταβολές. Ακολούθησε διαδικασία ερωτήσεων - απαντήσεων με τους συμμετέχοντες όπου αναπτύχθηκαν θέματα που τους αφορούσαν.

Η παραγραφή των χρήσεων με παραδείγματα

Το θέμα της παραγραφής των παλαιοτέρων χρήσεων, απασχολεί διαχρονικά νομικά και φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες και μη, για διαφόρους λόγους.

Τι είναι λοιπόν αυτή η παραγραφή των παλαιοτέρων χρήσεων ;
Με απλά λόγια, η παύση του δικαιώματος του Δημοσίου να ελέγξει τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ως προς τη ορθή εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων και να επιβάλλει φόρους στις περιπτώσεις ηθελημένων ή μη παραλείψεων και λαθών.

Ο Νόμος λοιπόν προβλέπει τη λεγόμενη παραγραφή, στη λογική ότι οι φορολογικές εκκρεμότητες κάποια στιγμή θα πρέπει να κλείνουν και από την άλλη οι φορολογούμενοι δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν με τη μόνιμη αβεβαιότητα της επιβολής φορολογικών ποινών (προστίμων, πρόσθετων φόρων κ.λπ.) για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.