Ευχέs Ε.Φ.Ε.Ε.Κιλκίs για το νέο έτοs

Το Δ.Σ τηs Ε.Φ.Ε.Ε.Κιλκίs  εύχεται το 2016 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες. Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

Οδηγίες της τελευταίας στιγμής για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Οδηγίες της τελευταίας στιγμής από τη ΓΓΔΕ για τα πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και απαλλάσσονται του ΦΠΑ (δημόσια εκπαιδευτήρια ή άλλα πρόσωπα αναγνωρισμένα από την, κατά περίπτωση, αρμόδια αρχή), με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σήμερα 30/12/15.
Συγκεκριμένα με την ΠΟΛ. 1268/2015 ορίζεται ότι :«Ορίζουμε τις υποχρεώσεις που οφείλουν να εκπληρώσουν οι υποκείμενοι που πραγματοποιούν απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ πράξεις σύμφωνα με την περ. ιβ"" της παρ. 1 του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ, όπως ισχύει μετά την από 20.07.2015 αντικατάσταση της με την παρ. 1 του άρθρου 19 του Ν. 4346/2015, ως ακολούθως:

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (28/12/2015) - Εκκρεμότητες στις οποίες πρέπει να δοθούν λύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου

Κύριε Υπουργέ,
Τον τελευταίο καιρό ακούμε για «νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν εντός των ημερών» και το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κρίνει ότι οι παρακάτω, προτεινόμενες, ρυθμίσεις είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν πριν το τέλος του έτους 2015 καθώς αφορούν μια σειρά  θέματα που προβληματίζουν τον Κλάδο για λογαριασμό των φορολογούμενων που αφορούν.

1.     ΜΥΦ
Ακόμη μια χρονιά ο Κλάδος μας κάνει γιορτές στα γραφεία όχι στέλνοντας ευχές αλλά προσπαθώντας να τακτοποιήσει τα «ατακτοποίητα» στις περιβόητες ΜΥΦ που έγιναν γόρδιος δεσμός για τον Κλάδο που απαιτεί να δοθεί λύση σε Πολιτικό επίπεδο.

Ηλεκτρονική Γνωστοποίηση κανονικών αδειών εργαζομένων

Υποχρεούνται οι επιχειρήσεις να γνωστοποιούν ηλεκτρονικά μέσα στο μήνα Ιανουάριο (δηλαδή από 01 έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους), τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια κανονική τους άδεια αλλά και το επίδομα αδείας τους κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και έχουν καταχωρηθεί στο ειδικό Βιβλίο Κανονικών Αδειών.

 Η ηλεκτρονική καταχώριση θα γίνεται με το έντυπο Ε11.
Υπενθυμίζεται ότι η κανονική άδεια θα πρέπει να δίνεται μέσα στο έτος (δεν μεταφέρεται στο επόμενο).
Καθώς το βιβλίο αδειών δεν είναι θεωρημένο, αποτυπώνονται ηλεκτρονικά οι βασικές του πληροφορίες. Τα βιβλία αδειών θα πρέπει να φυλάσσονται για τουλάχιστον πέντε έτη και θα διασταυρώνονται στους ελέγχους με τις ηλεκτρονικές καταχωρίσεις.