Ηλεκτρονική Υποβολή Πίνακα Προσωπικού, οδηγίες, βίντεο παρουσίαση

Ανακοίνωση Ο.Ε.Ε. για την τακτοποίηση οικονομικών υποχρεώσεων των λογιστών-φοροτεχνικών



Οι λογιστές φοροτεχνικοί πρέπει να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους μέχρι και το έτος 2012 προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουν την ΥΔ που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν4093/2012 (ΠΑΡ Η) και του άρθρου 20 του Ν 4111/2013 (ΦΕΚ18/Α/25-1-2013).

Παράταση υποβολής δηλώσεων νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα


Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
της παρ.2 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε., παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου 2013.



www.e-forologia.gr

Αφορολόγητα ποσά στο Ε1



Αρκετές φορές από αυτό το βήμα είχαμε εκφράσει την άποψη, ότι στη ετήσια φορολογική δήλωση ο υπόχρεος φορολογούμενος (και ενδεχομένως, οι συν αυτώ: σύζυγος και προστατευόμενα μέλη), δεν πρέπει να καταγράφει αποκλειστικά τα εισοδήματα που κρίνονται ως φορολογητέα κατά την εκκαθάριση, αλλά και άλλες πληροφορίες που βοηθούν στον σχηματισμό της φορολογικής του εικόνας.
 Μεταξύ αυτών των πληροφοριών, είναι και τα εισοδήματα που απέκτησε ο φορολογούμενος, με καταβολή του φόρου στην πηγή και εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης, ή εισοδήματα απαλλασσόμενα από τον φόρο.

Σεμινάριο Γιαννιτσών

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  2/2/2013

Προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία «Μέτρα για την βελτίωση της Ασφάλειας και της Υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία»,σε όλες τις επιχειρήσεις ο εργοδότης έχει υποχρέωση να παρέχει στους εργαζομένους υπηρεσίες προστασίας και πρόληψης, δηλαδή υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας.

Διευκρινίσεις του Υπ.Οικ. για την καταβολή του Φ.Π.Α.

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές που προωθούνται στον τρόπο υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και της καταβολής των αναλογούντων ποσών δίνει το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι καταργούνται οι δόσεις απόδοσης του ΦΠΑ.

Διοικητικό Συμβούλιο

Διοικητικό Συμβούλιο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΙΣΤΙΚΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

Αντιπρόσωποι στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε.:

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

ΠΙΣΤΙΚΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

ΚΟΥΒΑΤΣΗΣ ΤΡΥΦΩΝ

Τα μέλη μας

ΚΙΛΚΙΣ

Στο τραπέζι η μείωση Φ.Π.Α. στην εστίαση και του φόρου στα καύσιμα

Ειδικότερα για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% που είναι σήμερα στο 13% το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε μελέτη του ΙΟΒΕ για τις επιπτώσεις του μέτρου στην κατανάλωση αλλά και στον κλάδο.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι το μέτρο μπορεί να αύξησε τις εισπράξεις στα δημόσια ταμεία, όχι όμως στον βαθμό που είχε προβλεφθεί. Παράλληλα, η αύξηση του ΦΠΑ προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις, φέρνοντας «λουκέτα», ενώ ταυτόχρονα χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.