ΔΤ ΠΟΦΕΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

                                                          





                                  Παρασκευή , 22 Νοεμβρίου 2013



                                          Δελτίο Τύπου

Σύμφωνα με πληροφορίες της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. , οι συγκεντρωτικές καταστάσεις θα υποβληθούν μέχρι τις 28/11/2013, ανεξαρτήτως τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ.

Αναμένεται σχετική απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών.



Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας


Πανίδης Ι. Αβραάμ                                                   Καμπάνης Βασίλειος

Και στα ΕΛΤΑ η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία γίνεται και φέτος η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, Ι.Χ. & Δ.Χ., με βάση σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμβάλλουν στη διευκόλυνση των πολιτών, που μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση στο εκτεταμένο δίκτυο των Ταχυδρομικών Καταστημάτων και των Ταχυδρομικών Πρακτορείων που καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και να παραλάβουν την απόδειξη πληρωμής που θα χρησιμοποιήσουν ως αποδεικτικό της εξόφλησης.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2014 προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του Ενιαίου Επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν. 4093/2012) και του Ειδικού Επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν. 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 σε 104.431 δικαιούχους. Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 48.411.640,58 €.

Θα ακολουθήσει η καταβολή της τελευταίας δόσης των οικογενειακών επιδομάτω που αφορά σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και αυτών που θα πληρωθούν για πρώτη φορά. Θα γίνει προσπάθεια η πληρωμή να πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.

                                                                    ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

Μέχρι τις 8 Μαρτίου οι διορθώσεις στο Ε9 - Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ

Προθεσμία μέχρι τις 8 Μαρτίου 2014 έχουν περίπου 5.000.000 φορολογούμενοι για να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) που υπέβαλαν ηλεκτρονικά για το έτος 2011.

 Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «περιουσιολόγιο», του συστήματος ΤΑΧΙSnet, που έχει τεθεί σε λειτουργία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 και την ηλεκτρονική ενημέρωση των φορολογουμένων σχετικά με την περιουσιακή τους κατάσταση και την εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Φορολογία νομικών προσώπων για το 2013 (οικονομικό έτος 2014)

Φορολογία εισοδήματος εταιρειών από το οικονομικό έτος 2014 (Προσώπων της παραγράφου 4 του άρθρου 2 ΟΕ, ΕΕ).
Το συνολικό καθαρό εισόδημα των προσώπων της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του Ν.2238/1994 (ΟΕ, ΕΕ, Αστικές εταιρίες κλπ), μετά την αφαίρεση των κερδών τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς καθώς και των κερδών τα οποία προέρχονται από μερίσματα ημεδαπών Α.Ε. ή συνεταιρισμών και των κερδών από μερίδια ημεδαπής Ε.Π.Ε. ή από τη συμμετοχή σε υπόχρεους που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 2, φορολογείται ως εξής:

Τι ισχύει για το εργόσημο του ΟΓΑ

Για την αμοιβή και την ασφάλιση των εργατών γης έχει νομοθετηθεί η διαδικασία του εργοσήμου.
Ο εργοδότης αντί για χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αμοιβή για την παρεχόμενη αγροτική εργασία, αποδίδει στον εργάτη γης που απασχολεί, εργόσημο ονομαστικής αξίας ίσης με την αμοιβή που έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους.
Η αμοιβή του εργάτη γης με εργόσημο ΟΓΑ, αντί για χρηματικό ποσό, είναι υποχρεωτική.
Ο χρόνος ασφάλισης όλων των εργατών γης θα υπολογίζεται, αποκλειστικά και υποχρεωτικά, με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με εργόσημο του ΟΓΑ .

Διόρθωση στοιχείων Φ.Α.Π. - Υποβολή Ε9 Νομικών Προσώπων

Με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1234/15-10-2013, καθορίστηκε η διαδικασία διόρθωσης των στοιχείων ακινήτων, δηλαδή η υποβολή τροποποιητικών (συμπληρωματικών -ανακλητικών) δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) ετών 2011 και επομένων.

Η υποβολή των δηλώσεων αυτών θεωρείται, σύμφωνα με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1225/24-12-2012, όπως τροποποιήθηκε με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1188/30-7-2013, ότι πραγματοποιείται λόγω υπαιτιότητας της υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις αυτές εκκαθαρίζονται, χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων.

Κλειδάριθμοι για το Taxisnet

Μια …βόλτα από την εφορία θα πρέπει να κάνουν έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet προ του Δεκεμβρίου του 2010, προκειμένου να παραλάβουν καινούργιους κλειδάριθμους.
Η προθεσμία παραλαβής νέων κλειδαρίθμων αυτή τη φορά υποστηρίζεται αρμοδίως πως είναι «καταληκτική», αν και την τελευταία διετία, έχουμε μετρήσει πέντε διαδοχικές καταληκτικές προθεσμίες και ισάριθμες παρατάσεις.
Την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, υπενθύμισε με μαζική αποστολή email σε φορολογούμενους χρήστες του taxisnet, το Σαββατοκύριακο, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, δίνοντας και οδηγίες για την ενεργοποίηση του νέου λογαριασμού.