Ψηφιακή υπογραφή για τα μέλη του Ο.Ε.Ε. και τους λογιστές-φοροτεχνικούς


Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τα οφέλη από την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του, προσθέτει στις παρεχόμενες υπηρεσίες του τη δυνατότητα στα μέλη του και τους λογιστές - φοροτεχνικούς απόκτησης ψηφιακής υπογραφής και ικανοποιεί το πάγιο αίτημά τους για την επαλήθευση της ταυτότητάς τους κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των πελατών τους, προστατεύοντάς τους από αλλοίωση και πλαστογραφία.

Το Ο.Ε.Ε., με τη δημοσίευση της υπ’ αρ 60362/7-6-2016 Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στο ΦΕΚ (1696/Β/13-6-2016), ορίζεται ως «Αρχή Εγγραφής» για την παροχή Υπηρεσιών Πιστοποίησης της Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου.

Χάνονται αυτόματα οι 100 δόσεις: Από την 1η Ιουλίου τέλος στην επιείκεια

Πιο αυστηρή γίνεται από τον Ιούλιο η νομοθεσία για χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης αυτής εφόσον καθυστερήσουν να πληρώσουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο έχει βεβαιωθεί στο όνομά τους από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 και μετά, καθώς επίσης και οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα βεβαιωθεί από δω και στο εξής.