ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Γ.Ε.Μη. ΑΠΟ 01.03.2015


                                                      
   ΠΡΟΣ Επιχειρήσεις Μέλη του Επιμελητηρίου Κιλκίς


Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι από 01.03.2015 (Ν.4314/2014, KYA με αρ. πρωτ. 79752&79760/30.12.2014) οι αιτήσεις:




1. για τη χορήγηση πιστοποιητικών, αντιγράφων και αποσπασμάτων πράξεων Γ.Ε.Μη. και

2. για καταχώριση μεταβολών των κεφαλαιουχικών εταιριών (ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ) στο Γ.Ε.Μη.

θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα του Γ.Ε.Μη.: www.businessportal.gr

Παράταση υποβολής του εντύπου Ε11 μέχρι 30 Απριλίου

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνου Σκουρλέτη, παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11, για την γνωστοποίηση των στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας, έως και τις 30 Απριλίου 2015.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι: «Παρατείνεται για το έτος 2015, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11. (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) της περ. η) του άρθρου 4 της υπ’ αρ. πρωτ. 29502/85/01-9-2014 (ΦΕΚ Β 2390/08-9-2014) απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έως και την 30 Απριλίου 2015.»

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο υποβολής των στοιχείων, ώστε να εξασφαλιστεί η ακριβής καταγραφή τους.

http://www.e-forologia.gr/

Συμπληρωματικές Α.Π.Δ. για το ΤΑ.Π.Ι.Τ.

Είναι πασιφανές ότι η έννοια του χρόνου στο μυαλό των διοικούντων του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφαλίσεως μετριέται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχει ο χρόνος μέσα στον οποίο το Ίδρυμα υποχρεούται να εκδώσει και να κοινοποιήσει εγκυκλίους ή αποφάσεις και ο χρόνος που προβλέπεται βάσει της νομοθεσίας του για να υποβάλλουν οι εργοδότες τα διάφορα στοιχεία που απαιτούνται.

 Η έννοια του χρόνου είναι διαφορετική στις δύο περιπτώσεις και δεν συμπίπτει ποτέ με τις γνωστές παραδοχές μέτρησης του χρόνου παγκοσμίως. Στο συμπέρασμα αυτό μπορεί να οδηγηθεί εύκολα ο καθένας αν ανατρέξει σε όλες τις εγκυκλίους και τις αποφάσεις του Ι.Κ.Α. που κοινοποιούνται διαχρονικά.

Μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες σε όλους τους φορολογούμενους

Η μείωση του φόρου για δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς καθώς και λόγω αναπηρίας, ισχύει όχι μόνο γι τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά για όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως της κατηγορίας εισοδήματος που αποκτούν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο.

Αυτό διευκρινίζει σε εγκύκλιο της η Γενικής Γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.


 Ειδικότερα, με την εγκύκλιο προβλέπεται ότι: