ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ Ν.ΚΙΛΚΙΣ

Κιλκίς, 01-02-2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ Ν.ΚΙΛΚΙΣ

Όλοι οι επιστημονικοί φορείς του νομού Κιλκίς συμμετέχουν στον γενικό ξεσηκωμό της Πέμπτης 4-2-2016 κατά του προσχέδιου για το Νέο Ασφαλιστικό, που ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος βάφτισε «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» και καλούν όλα τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη Γενική Απεργία, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στις 11.30΄ το πρωί.

Θεωρούμε πως το σχέδιο αυτό, αντί να δίνει κάποια προοπτική βιωσιμότητας στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας, που διαχρονικά καταληστεύεται και κακοποιείται από τις κυβερνήσεις, δημεύει κατά προκλητικό τρόπο το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων φυσικών προσώπων, ελεύθερων επαγγελματιών-επιστημόνων, αγροτών και καθενός που σήμερα, κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες, παράγει, επιχειρεί και καταφέρνει να έχει ένα καλύτερο σχετικά εισόδημα γι’ αυτόν και την οικογένειά του.


Πιστεύουμε ακράδαντα πως έχει ξεκάθαρα δημοσιονομικά χαρακτηριστικά και είναι προσανατολισμένο να «βουλώσει» τις μεγάλες τρύπες του κρατικού προϋπολογισμού, πετσοκόβοντας όλες τις συντάξεις και εκτινάσσοντας στα ύψη τις εισφορές. Καταστρατηγεί, παράλληλα, βασικές αρχές του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, όπως της ισότητας, της αλληλεγγύης των γενεών και της ανταποδοτικότητας εισφορών-παροχών, καθόσον τιμωρεί την εργασία, αφού ο ασφαλιστικός βίος είναι αντιστρόφως ανάλογος του ύψους των συντάξεων.

Αγωνιζόμαστε για την πλήρη απόσυρση του προσχεδίου Κατρούγκαλου και διάλογο από μηδενική βάση, συντασσόμενοι με όλους τους υπόλοιπους φορείς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, σε ένα κοινό μέτωπο, που θα αποτελέσει ανάχωμα στην ανεργία, την υπαλληλοποίηση, την ετεροαπασχόληση και τη μετανάστευσή μας.


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ