Επιστολή Αβραάμ Πανίδη προς τους Λογιστές - Φοροτεχνικούς

Παράταξη Φοροτεχνικών Εργαζομένων - Επαγγελματιών(Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.)

[12.12.2013]
ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Αγαπητοί Συνάδελφοι , οι εκλογές της 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 για την ανάδειξη των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου και των νέων Τοπικών Διοικήσεων, γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του Κλάδου μας.

Η αυξημένη παρουσία μας στην Σ.τ.Α. θα βοηθήσει στην διατήρηση των δίκαιων κεκτημένων και στην επέκτασή τους σε αυτά που σε αυτές τις εκλογές διεκδικούμε.

Η Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. είναι υπερκομματικός συνδυασμός κάτω από την αιγίδα  της Συνδικαλιστικής μας Ομοσπονδίας.

Συνάδελφοι -Συναδέλφισες ,

Σαν Ομοσπονδία προσπαθούμε καθημερινά να βοηθήσουμε τους Συναδέλφους μας στο δύσκολο έργο που επιτελούν σήμερα, μαχόμενοι μόνοι τους, έχοντας απέναντι τους ένα δημόσιο το οποίο παραπαίει και κατά συνέπεια είναι τροχοπέδη στο να κάνουμε σωστά, υπεύθυνα και έγκαιρα την δουλειά μας.

Προσπαθούμε με τα μέσα που διαθέτουμε να είμαστε παρόντες σε όλες τις δράσεις των Συναδέλφων. Όμως για να μπορέσουμε να παίξουμε ουσιαστικό ρόλο θα πρέπει να συμμετέχουμε ποιο ουσιαστικά, ποιο πλειοψηφικά σε όλα τα όργανα του Ο.Ε.Ε αυξάνοντας τον αριθμό των Συναδέλφων που μας εκπροσωπούν σε αυτά.

Συνάδελφοι,

Στηρίξτε την παράταξη της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου, ψηφίστε τους Συναδέλφους μας που συμμετέχουν ως υποψήφιοι για να αυξηθεί η παρουσία Λογιστών – Φοροτεχνικών στην Σ.τ.Α. και κατ’ επέκταση στην Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε..
Εμείς δεν είμαστε μόνο λόγια, όπως κάποιοι διάττοντες αστέρες στο στερέωμα του Ο.Ε.Ε. που σας θυμούνται έναν με τρεις μήνες πριν τις εκλογές.
-Που ήταν  όταν αγωνιζόμασταν για να μην επιτευχθεί η κατάργηση των τάξεων (Νόμος 4152/2013) ;
-Που ήταν όταν αγωνιζόμασταν για τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων ;
-Που ήταν όταν αγωνιζόμασταν για την τελευταία παράταση των δηλώσεων 31/8/2013 και τον Σεπτέμβρη μας προέκυψε ο κωδικός 049 ;
-Που ήταν πρόσφατα με τις ημερομηνίες των συγκεντρωτικών τιμολογίων και των ισοζυγίων ;
-Ασχολούνται καθόλου με την ημερομηνία έκδοσης των αποδείξεων μας ;                                                      

Συνάδελφοι πουθενά δεν ήταν. Το ξέρουν τόσο οι ίδιοι όσο και όλος ο Κλάδος μας. Οι Συνάδελφοι έχουν και μνήμη και κρίση.
Σίγουρα Συνάδελφοι δεν μπορέσαμε να κάνουμε όλα όσα ήταν στο πρόγραμμα μας  στις εκλογές του 2010, όμως – ως μειοψηφία - κάναμε πολύ περισσότερα από τους άλλους διότι οι άλλοι (χρωματισμένες ή αδιαφανείς παρατάξεις) δεν έκαναν απολύτως τίποτε !!!

Τι καταφέραμε και κάναμε με λίγα λόγια ;

1. Ολοκληρώσαμε τον Κώδικα Δεοντολογίας από την επιτροπή, της οποίας είχαμε και την Προεδρία, αλλά η Κ.Δ. κατάφερε μόνον να τον πάει μέχρι το συρτάρι του γραφείου του Υφυπουργού κ. Μηταράκη.

2. Ήμασταν απόλυτοι υπέρ του οριστικού ξεκαθαρίσματος του Μητρώου των Λογιστών - Φοροτεχνικών και όχι στα λόγια όπως τόσα χρόνια μας λέγανε.

3. Ήμασταν αυτοί που στην κυριολεξία «παρατήσαμε τα γραφεία μας» και τρέχαμε νυχθημερόν να περισώσουμε ότι μπορούσαμε από την ισοπέδωση των πτυχίων μας που δυστυχώς τελικά επέφερε το, τότε, νομοσχέδιο για τις τάξεις μας.

4. Ήμασταν αυτοί που ζητούσαμε να δούμε, επιτέλους, τι ισχύει στην Ευρώπη για τους Λογιστές και να μην εμπιστευθούμε αυτούς που μας έλεγαν ότι η Τρόικα είναι αυτή που ζητάει να περιορισθούν οι τάξεις. Εμείς είμαστε αυτοί που φέραμε το τι ισχύει στην Ευρώπη και το μεταφράσαμε.

5. Και ενώ η πλειοψηφία της Κ.Δ. δεν μπορούσε να αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να επισκεφτούν την Τρόικα – παίζοντας πολιτικά παιχνίδια – σε βάρος όλων μας εμείς κάναμε δύο ραντεβού συνολικής διάρκειας 3,5 ωρών με εκπρόσωπο του τεχνικού κλιμακίου για να θέσουμε τα προβλήματα του Κλάδου.

6. Ήμαστε οι λιγότερο υπεύθυνοι για την τραγική καθυστέρηση της Πιστοποίησης και τα δικαιώματα που θα προσδίδει στους κατόχους της. Μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων που όμως είναι η πλειοψηφία στην Κ.Δ.. Πλειοψηφία που κάθε τρία χρόνια σας θυμάται.

7. Είμαστε αυτοί που επιμείναμε και συνεχίζουμε να επιμένουμε έως και σήμερα ούτως ώστε ο ελεγχόμενος με τον ελεγκτή να μην είναι το ίδιο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

8. Μόνον εμείς είμαστε αυτοί που ζητούμε επίμονα να γίνει αυτόνομο τμήμα Λογιστών – Φοροτεχνικών  στο Ο.Ε.Ε. σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο .

9. Εμείς ζητάμε την αναβάθμιση του Επαγγέλματος μας όχι μόνο με τις ευθύνες που μας αναλογούν αλλά και με δικαιώματα. Αυτό θα γίνει με την υπογραφή του Κώδικα Δεοντολογίας, της ολοκλήρωσης της Πιστοποίησης και της ψηφιακής υπογραφής.

Συνάδελφοι,                                                                                                     

Στις 15/12 είναι η δική σας ευκαιρία να ανατρέψετε δεδομένα δεκαετιών. Πείτε ευγενικά όχι στους υποψηφίους των κομματικών παρατάξεων ακόμη και αν είναι Συνάδελφοι.

Η κρίσιμη περίοδος για την Ελληνική Οικονομία και τον Κλάδο μου επιτρέπουν να μην πω «θα ήθελα» αλλά ότι «πρέπει» να ψηφίσετε τους Συναδέλφους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. δίνοντας στην ανεξάρτητη παράταξή μας περισσότερη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Κλάδου μας, είτε είναι θεσμικά, είτε της καθημερινότητας.

Εμείς ήμασταν δίπλα σας, θα ήμαστε και την επόμενη μέρα όπως κάνουμε έως σήμερα από το 1994.

Γιατί για εμάς δεν είναι απλά ένα σύνθημα που δανεισθήκαμε από άλλη παράταξη αλλά ένας στόχος με περιεχόμενο:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!
……………………………………………….και στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Στις 16/12 συνεχίζουμε ποιο δυνατοί για να ολοκληρώσουμε ΜΑΖΙ σας:

•    Την τροποποίηση του Θεσμικού Πλαισίου για την λειτουργία του Ο.Ε.Ε.
•    Την Πιστοποίηση και Αναβάθμιση του Επαγγέλματός μας
•    Την Υπογραφή του Κώδικα Δεοντολογίας που μήνες τώρα παραμένει ανυπόγραφος στο συρτάρι του Υφυπουργού.
•    Την Άμεση υλοποίηση – ενεργοποίηση της διάταξης για την ψηφιακή υπογραφή
•    Την Ολοκλήρωση της Εκκαθάρισης του ΜΗΤΡΩΟΥ των Λογιστών – Φοροτεχνικών από το Ο.Ε.Ε. αλλά και του Μητρώου Μελών του Ο.Ε.Ε.
•    Την Ανταποδοτικότητα των Εισφορών των Μελών του Ο.Ε.Ε.
•    Την Κατοχύρωση του Επαγγέλματος του Οικονομολόγου Μελετητή
•    Την Αξιοκρατική Αξιολόγηση των Οικονομολόγων του Δημοσίου και την κάλυψη από αυτούς των θέσεων των Προϊσταμένων και των Διευθυντών στις Οικονομικές υπηρεσίες .
•    Την Τελειοποίηση της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής
•    Την προστασία των Συναδέλφων του Ιδιωτικού Τομέα  αλλά και των Επαγγελματιών Συναδέλφων  μας μέσω του καθορισμού των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων έναντι των εντολέων μας.
•    Την δημιουργία  τμημάτων μέσα στο Ο.Ε.Ε. ανά ειδικότητα Επαγγέλματος (πχ  Λογιστικό & Φοροτεχνικό, Οικονομολόγου του Δημοσίου, Μελετητή, Εκπαιδευτή, Τραπεζικού κοκ) ώστε τα Μέλη να μεθοδεύσουν την επίλυση των προβλημάτων και την προώθηση των αιτημάτων τους ανά τμήμα .
•    Την δωρεάν δια βίου μάθηση από το Ο.Ε.Ε. προς τα Μέλη του και τους κατόχους επαγγελματικών αδειών που χορηγεί και εποπτεύει το ίδιο.


Ο Γενικός Εκπρόσωπος της Παράταξης
Πανίδης Αβραάμ