H οδύσσεια ενόs αποτυχημένου επαγγελματία

Κλείνει ο φορολογούμενος το μαγαζάκι του και θέλει να κάνει διακοπή. Πηγαίνει στην εφορία και του λένε: συμπληρώστε το Μ τάδε, το Μ τάδε, φέρτε μας τα βιβλία, φέρτε μας τα στοιχεία, φέρτε μας της Παναγιάς τα μάτια. Χάνει μια μέρα στις ουρές, για να ..καταλάβει τι θέλουν. Πηγαίνει την επομένη και του λένε: πάρτε αυτό και πηγαίνετε "στα τμήματα". Δηλαδή; Ξεκινήστε από τα "αυτοκίνητα". Στα "αυτοκίνητα" βρίσκουν ότι δεν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του ...1985. Μα τα πλήρωσα λέει ο φορολογούμενος. -Καλά, δεν θα έχουν περαστεί, βρείτε και φέρτε μας την απόδειξη. Χάνει άλλη μια μέρα και την επόμενη, αφού τελειώσει με το τμήμα αυτοκινήτων, τον κάνουν πάσα στον "Κώδικα". Αφού περιμένει άλλες τέσσερις ώρες στην ουρά, τρώει μια πόρτα στη μάπα με το σύνθημα "κλείσαμε, δεν θα πάρουμε άλλους". 

Την επόμενη μέρα, αφού πάει ξημερώματα για να πιάσει σειρά στον Κώδικα, τα καταφέρνει κατά το μεσημεράκι.

-Τελείωσα;
-Όχι βέβαια, πήγαινε τώρα στο ΦΠΑ.
Εκεί, με την ίδια ταλαιπωρία του λένε ότι δεν έχει υποβάλλει εκκαθαριστική του 2004 και ξαναχάνει άλλες δυό μέρες.
Μετά τον στέλνουν στο εισόδημα, όπου δεν έχει καμία εκκρεμότητα, αλλά πρέπει να χάσει άλλη μια μέρα, λόγω της ατέλειωτης ουράς, από πολίτες που έχουν εκκρεμότητες με το ΕΕΤΗΔΕ και είναι εκατομμύρια!
Μετά πρέπει να περάσει από το Μητρώο, στο οποίο το παλεύει μια βδομάδα, αφού στο Μητρώο γίνεται χαμός, λόγω κλειδάριθμων και άλλων τινών.
Μετά πρέπει να πάει στον επόπτη ελέγχου και σ΄όποιον άλλο έχει δυό μάτια και δόντια στο στόμα.
Μετά πρέπει να ξαναγυρίσει στον Κώδικα, να ακυρώσει τα βιβλία και να επιστρέψει στο Μητρώο για την οριστική διακοπή.
Μετά να πάει στο ασφαλιστικό του ταμείο, για έναν ακόμη γύρω Γολγοθά, για τη διαγραφή του και μετά στο Επιμελητήριο και όπου αλλού (δεν) μπορεί να φανταστεί.
Και γιατί να γυρνάει ο πολίτης από τμήμα σε τμήμα στην εφορία και να μην πηγαίνει στο ένα και μοναδικό τμήμα υποδοχής, να αφήνει τα σχετικά, να τα διεκπεραιώνει η υπηρεσία και να του στέλνει με κούριερ τη διακοπή στο σπίτι;
Σας φαίνεται τρελό ε;
Πότε θα γίνουμε κράτος ρε γραφειοκράτες;
Πότε;
Φώτης Μακρίδης
http://taxalia.blogspot.gr/