Διευκρινήσεις αναφορικά με την διαδικασία υποχρεωτικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ.

Σε συνέχεια του από 28-2-13 εγγράφου μας, με το οποίο στάλθηκαν αρχικές επεξηγήσεις αναφορικά με την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων μέσω του ΠΣ ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και δεδομένης της συνεχούς επεξεργασίας στοιχείων και ερωτημάτων από συναδέλφους και πολίτες, σας στέλνουμε συμπληρωματικές διευκρινήσεις προκειμένου να υπάρξει από τις υπηρεσίες ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης ζητημάτων που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του εν λόγω συστήματος ως προς τα έντυπα αρμοδιότητας ΣΕΠΕ.

Καταρχάς, δεδομένου ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί προβλήματα εισόδου στο ΠΣ μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας, www.ypakp.gr, είναι προτιμότερο οι υπηρεσίες να παραπέμπουν τις επιχειρήσεις στη διεύθυνση eservices.yeka.gr .

Πρόσβαση στο ΠΣ ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχουν μόνο οι εργοδότες οι οποίοι έχουν απογραφεί στο ΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δηλαδή είναι εγγεγραμμένοι στα αντίστοιχα μητρώα εργοδοτών, και θα χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό ονόματος και κωδικού χρήστη που έχουν στο ΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Οι εργοδότες καλούνται πρώτα να διαβάσουν τις αναλυτικές οδηγίες υποβολής των εντύπων που υπάρχουν στο ΠΣ και στη συνέχεια θα γίνονται διευκρινήσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων.


Όλη η εγκύκλιος εδώ
http://www.forologikanea.gr/