Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις 16/01/2016



                                       Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2016

Το νέο διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά την σύσταση του σε σώμα, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στην Αθήνα.


Την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρακολούθησαν και οι πρόεδροι της Ε.Φ.Ε.Ε. Αττικής, κ. Δημήτρης Τσαμόπουλος, της Ε.Φ.Ε.Ε. Ηρακλείου κ. Παύλος Μπαριτάκης, της Ε.Φ.Ε.Ε. Καρδίτσας, Γεώργιος Παπαδημητρίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο αντιπρόσωπος για τον Σύλλογο Λογιστών Ναυπλίας – Ερμιονίδας κ. Ανάργυρος Γκολεμάς καθώς και το μέλος του Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Δεληγιάννης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. λαμβάνοντας υπόψη και τις απαντήσεις των ενώσεων, ανέπτυξε τους άξονες δράσης της Ομοσπονδίας για το διάστημα της θητείας του, δηλαδή της επόμενης τριετίας, όπως μεταξύ άλλων η ενότητα του κλάδου, η αύξηση των μελών-συλλόγων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., η ηλεκτρονική υπογραφή, η πιστοποίηση των λογιστών φοροτεχνικών χωρίς εξετάσεις, η ανεξαρτησία του λογιστή-φοροτεχνικού, η ενεργοποίηση του ινστιτούτου φοροτεχνικών της Ομοσπονδίας μας (ΙΝ ΦΟΡΟ), η στήριξη της παράταξης μας ΠΟΦΕ-Ε στο Ο.Ε.Ε. στις επικείμενες εκλογές του Ο.Ε.Ε., η εντονότερη παρουσία των δράσεων της μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, η γρήγορη τροποποίηση του καταστατικού της, η ενεργοποίηση του site της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και η οργάνωση από την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σεμιναρίων μέσω streaming, η ένταξη των λογιστών - φοροτεχνικών σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενίσχυση της χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στον τομέα των τηλεδιασκέψεων αλλά και ενδεικτικών ηλεκτρονικών ψηφοφοριών μέσω φόρμας για σοβαρά θέματα, ώστε να ενεργοποιηθούν τα συμβούλια των Ενώσεων αλλά και οι Αντιπρόσωποι.

Ο Πρόεδρος ζήτησε να αυξηθούν οι ημέρες πραγματοποίησης των Γενικών Συνελεύσεων ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τοποθετήσεις όλων των Αντιπροσώπων, και ζήτησε από τον Γεν. Γραμματέα την καθιέρωση έγγραφων απαντήσεων προς τις Ενώσεις που αποστέλλουν σημαντικές επιστολές ή αιτήματα στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εφόσον απευθύνονται προς αυτήν πριν την δημοσιοποίηση τους.

Στην συνέχεια επεσήμανε βασικά θέματα που αφορούν προβλήματα της καθημερινότητας του κλάδου μας, όπως ΜΥΦ, υποβολή δηλώσεων, πρόστιμα τροποποιητικών Ε1 και Ε9 αλλά και όλα τα φλέγοντα θέματα του κλάδου.

Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος σε όλους τους παραβρισκόμενους οι οποίοι αναφέρθηκαν εμπεριστατωμένα και αναλυτικά στην εισήγηση του προέδρου συμπληρώνοντας και με δικές τους προτάσεις το πρόγραμμα δράσης.

Στην συζήτηση επίσης τέθηκε και το μεγάλο πρόβλημα του Ασφαλιστικού, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις όσων ενώσεων απάντησαν, όπου έγινε αναλυτική συζήτηση και ενημέρωση πάνω στο θέμα και τις κινήσεις που πρώτη η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ξεκίνησε και αποφασίσθηκε, σύμφωνα και με το δεύτερο δελτίο τύπου, ότι το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. καλεί τα μέλη συλλόγους να ενισχύσουν όλες τις κατά τόπους κινητοποιήσεις η και να ηγηθούν σε αυτές αν το αποφασίσουν, η που θα αποφασίσει η ΓΣΕΒΕΕ αλλά και άλλοι Φορείς Επιστημονικών ή Συνδικαλιστικών ενώσεων, ώστε να υπάρξει μήνυμα ισχυρής αντίδρασης του Κλάδου.

Στο συμβούλιο αναφέρθηκαν και διαβάστηκαν οι επιστολές των ενώσεων που συμμετείχαν στην ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δράση της Ομοσπονδίας μας για την επόμενη τριετία και στο μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού. Οι Ενώσεις που έστειλαν προτάσεις ήταν οι: Ε.Φ.Ε.Ε. Θεσσαλονίκης, Σ.Λ.Φ.Ε.Ε. Βορείου Έβρου, Σ.Ε.Λ. Κέρκυρας, Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. Φθιώτιδας & Ευρυτανίας, Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών-Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, Ε.Φ.Ε.Ε. Άρτας - Φιλιππιάδας, Ε.Φ.Ε.Ε. Ξάνθης, Ε.Φ.Ε.Ε. Ευβοίας, Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. Μαγνησίας, Ε.Φ.Ε.Ε. Κιλκίς , Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. Ν. Καρδίτσας, Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, Σ.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν.Καβάλας.

Τις παραπάνω Ενώσεις ευχαρίστησε ο Πρόεδρος για την άμεση αντίδραση στο έγγραφο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και έδωσε εντολή για ευχαριστήρια επιστολή προς αυτούς, ευχαριστώντας επίσης τους προέδρους και όσους παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν δια ζώσης.

Τελειώνοντας μετά από πολύωρη συνεδρίαση, και αφού ορίσθηκαν οι υπεύθυνοι των δράσεων ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. δεσμεύτηκε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο θα προσπαθήσει ώστε ο λογιστής - φοροτεχνικός να πάρει την θέση που του αξίζει στην ελληνική κοινωνία.

Η συνεδρίαση λύθηκε με άμεση επιθυμία μέσα στο 2016 το συνέδριο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε να υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Φοροτεχνικών της Ομοσπονδίας εφόσον το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες.


Το Γραφείο Τύπου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.