Αποχή 16/7-22/7 μαζί με την Ομοσπονδία και 37 Συλλόγους της Χώρας

Συνάδελφοι, συνοπτικά αν και επιδέχεται ανάλυσης, o πόλεμος (με την έννοια της αντίδρασης/αντίστασης) από την πλευρά της ΠΟΦΕΕ, έχει χαθεί. Και επειδή η ΠΟΦΕΕ είναι ο κύριος εκφραστής της προσπάθειας μας, ο πόλεμος (με την έννοια της αντίδρασης/αντίστασης) έχει γενικά χαθεί. Η Διοίκηση της ΠΟΦΕΕ θα συνεχίσει την προσπάθεια συζήτησης με το Υπουργείο και αισιοδοξεί για προστασία των λογιστών από εκπρόθεσμες δηλώσεις (όπως πέρυσι)
Συνάδελφοι, ειδικά όσοι ηγείστε συλλόγων, μην απογοητεύεστε. Πιστεύω ακράδαντα ότι γίνεται πόλεμος προπαγάνδας με τα νούμερα που διαρρέουν.

Ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που χάθηκε.
Οι Πρόεδροι γονάτισαν στην κυριολεξία, στα:
α) νούμερα που προανέφερε ο Χαλκιδαίος (70.000 δηλώσεις πριν την απεργία, 65.000 δηλώσεις στην απεργία. Είναι όμως αλήθεια; Η Διοίκηση λέει ότι είναι διότι το τσέκαρε και στην ΓΓΠΣ...και λέει "Γιατί λοιπόν να πάμε σε αντιδράσεις αφού δεν ακολουθούν οι συνάδελφοι;" Σημειωτέον ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι εκτός Συλλόγων συν τους ιδιώτες και οι οποίοι έκαναν την ζημιά. Βέβαια όλη η περιφέρεια στάθηκε στο ύψος της αλλά δυστυχώς αντιπροσωπέυει το 30% των λογιστών. Η Αθήνα και η Θεσ/κη υπέβαλε δηλώσεις. Οι Σύλλογοι της ΠΟΦΕΕ αντιστάθηκαν. Η Περιφέρεια αντιστάθηκε αλλά έχει το 30%. Η Αθήνα και η Θεσ/κη δημιούργησε το πρόβλημα.
Ξανά όμως λέω: Ισχύουν όλα αυτά; Ποιός μπορέι να τα διαβεβαιώσει;
β) στον φόβο προστίμων που πιθανόν να οδηγήσει μια αποχή στις δηλώσεις και τέλος
γ) στον εφησυχασμό και την διαβεβαίωση της Διοίκησης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ότι θα τα καταφέρουμε αν την αφήσουμε να διαχειριστεί συζητώντας με τον Θεοχάρη.


Δηλαδή συνάδελφοι ετοιμαστείτε για ένα ίδιο πέρυσι.
Η μαζική αντίδραση και αντίσταση θα κρατήσει μέχρι τις 22/7 διότι αυτή ήταν η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Κέρκυρας (η οποία είχε πολύ μεγαλύτερα κότσια από τους Προέδρους αλλά δεν είχε κοντά της τα δεδομένα α), β) και γ) που προανέφερα)


Προσέξτε όμως για τους Προέδρους διότι υπήρξαν τρεις κατηγορίες:
 

α) Οι Πρόεδροι που υποστήριζαν σθεναρά ότι η επικοινωνία και η συζήτηση με το Υπουργείο θα φέρει αποτελέσματα όπως έφερε και τα προηγούμενα χρόνια όπου κανένας λογιστής δεν πλήρωσε πρόστιμο. (Με αυτούς συμφωνούσε και η Διοίκηση της ΠΟΦΕΕ)
β) Οι Πρόεδροι που υποστήριζαν την αντίδραση, υποστήριζαν την μη εμπιστοσύνη τους στην κουβέντα με το Υπουργείο, άλλα γονάτισαν στα τρία προαναφερόμενα (α) νούμερα που προανέφερε ο Χαλκιδαίος, β) στον φόβο προστίμων μιας αντίδρασης και τέλος γ) στον εφησυχασμό και την διαβεβαίωση της Διοίκησης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ότι θα τα καταφέρουμε αν την αφήσουμε να διαχειριστεί συζητώντας με τον Θεοχάρη.
γ) Οι ελάχιστοι Πρόεδροι (3 από τους 37) που υποστήριξαν την πλήρη ρήξη (αποχή μέχρι να κωλώσει ο Θεοχάρης) οι οποίοι δεν έπεισαν τους προαναφερόμενους διότι εκτίμησαν ότι οι προτάσεις τους είχαν μεγάλη πιθανότητα κόστους και ζημιών....


τι γίνεται;
Η απόφαση της ολομέλειας η οποία είναι συμβουλευτική προς το Δ/Σ της ΠΟΦΕΕ και όχι δεσμευτική όπως η απόφαση της Γ/Σ της Κέρκυρας, είναι αποχή μέχρι τις 22/7 (αφού είπαμε είναι απόφαση δεσμευτική της Γ/Σ που το είχε αποφασίσει στην Κέρκυρα) και μετά αναλαμβάνει το ΔΣ της ΠΟΦΕΕ με το περυσινό σύστημα να προστατεύσει όλους τους λογιστές να μην έχουν προβλήματα. Διαβεβαίωσε ότι θα τα καταφέρει. Ξεκάθαρα συνάδελφοι η πανικόβλητη και ψυχοβαλτική διαδικασία στην δουλειά μας από σήμερα έως τέλους δεν μπορεί να αποφευχθεί. Θα αποφεχθούν τα πρόστιμα στις δηλώσεις διαβεβαιώνει η Διοίκηση της ΠΟΦΕΕ κάνοντας ότι μπορεί... Όσο μένει το σύστημα με πολλές δηλώσεις ανυπόβλητες η ΠΟΦΕΕ θα προσπαθεί να παίρνει παρατάσεις

Γνώμη μου να σεβαστούμε την απόφαση ψυχής της Γ/Σ της Κέρκυρας που έλεγε για αποχή μέχρι 22/7 και να προετοιμαζόμαστε για πανικό από 23/7.

Για το νούμερο 1,2 που λήγει στις 22/7:

*) θα υπάρχει δικαίωμα επιλογής και από το τελυταίο ΑΦΜ της συζήγου, άρα αν ο σύζηγος λήγει στο 1 και η σύζηγος στο 8 πάει με το 8.

*) Δεσμεύτηκε η ΠΟΦΕΕ ότι θα καταφέρει να πάρει 2- 3 ημέρες.

Για τα επόμενα νούμερα, δεσμεύτηκε η ΠΟΦΕΕ ότι αν θα υπάρχει μεγάλος αριθμός ανυπόβλητων δηλώσεων θα πιέζει για παρατάσεις.

Προσωπικά, ζητώ συγνώμη για την ανικανότητα μου να νικήσουμε μέσω της ΠΟΦΕΕ το σύστημα με ΑΠΟΧΗ και Αντίδραση.

Μεταφέρω - χωρίς να μου το πούν, αλλά ήταν ξεκάθαρο στα μάτια τους - και την στεναχώρια πολλών Προέδρων που γονάτισαν εξαιτίας των α), β) και γ) που προαναφέραμε.

Οι υπόλοιποι πρόεδροι (και η πλειοψηφία του Δ/Σ της ΠΟΦΕΕ) ήταν εξαρχής (αυτή είναι η αλήθεια) ενάντια σε Αντιδράσεις, σε Αποχές και σε ένδικα μέσα και υποστηρίζουν σθεναρά ότι μόνο με την συζήτηση και την δύναμη της ΠΟΦΕΕ θα καταφέρουν να προστατέψουν τον λογιστή από τα πρόστιμα. Και δεσμεύτηκαν ότι θα το καταφέρουν. Φέτος όμως δεν βλέπω να υπάρχει καμία περίπτωση να προστατέψουν την αξιοπρέπεια της εργασίας των συναδέλφων. Μακροπρόθεσμα θεωρούν ότι θα λύσουν όλα αυτά τα προβλήματα και αναφέρουν συνεχώς ότι ακόμα και ο νόμος για δηλώσεις από 1/2 -30/6 είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της ΠΟΦΕΕ και ότι μπορεί να μην υλοποιήθηκε φέτος αλλά του χρόνου θα υλοποιηθεί όπως δεσμεύτηκε και ο ίδιος ο Θεοχάρης.

Συνάδελφοι,

υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες που δεν μπορώ να τις καταγράψω εδώ. Η ουσία του θέματος ήταν αυτά που προανέφερα. Η κριτική για το σωστό ή το λάθος, για τον δόλο ή το ακούσιο, για το καλό ή για το κακό βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα το αφήνω σε εσάς.

Σχόλιο απο τον Συνάδελφο Κωστή Σταυρουλάκη που δημοσιεύθηκε στην κοινότητα λογιστών TAXHEAVEN