Το Taxis net δεν ενημερώθηκε ακόμα για τις ρυθμίσεις του «μίνι» φορολογικού

Στην απροθυμία των υπόχρεων έρχονται να προστεθούν και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο δεν έχει ενημερώσει ακόμα το σύστημα Taxis net για τις αλλαγές που επέφεραν στα τεκμήρια οι διατάξεις του «μίνι» φορολογικού.

Η διορθωτική νομοθετική ρύθμιση με την οποία απαλλάσσονται από την υπέρμετρη φορολόγηση βάσει τεκμηρίων διαβίωσης εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που το 2014 απέκτησαν πενιχρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ή και από ακίνητα, δεν «πέρασε» ακόμα στο σύστημα.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων δεν έχει προσαρμοστεί αναλόγως με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι της συγκεκριμένης κατηγορίας να συνεχίζουν να βλέπουν εκκαθαριστικά στην φορολογία εισοδήματος με υπερβολικούς φόρους λόγω τεκμηρίων.

Σύμφωνα με το «μίνι» φορολογικό:

1. Καταργείται η εφαρμογή τεκμηρίων διαβίωσης για όσους κατοίκους εξωτερικού αποκτούν ελάχιστους τόκους στην Ελλάδα.

2.Όσοι έχουν εισοδήματα μόνο από κεφάλαιο (π.χ. τόκους, μερίσματα, εκμίσθωση ακινήτων) ή και υπεραξία κεφαλαίου (π.χ. μετοχές) και πιάνονται στην παγίδα των τεκμηρίων, θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών. Δεν θα φορολογούνται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και ο φορολογούμενος δεν θα υποχρεούνται να καταβάλει και προκαταβολή φόρου επομένου έτους.

3.Όσοι απασχολήθηκαν περιστασιακά το 2014 και απέκτησαν εισόδημα έως 6.000 ευρώ θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων και όχι ως επαγγελματίες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

Μην στέλνετε δηλώσεις Φ.Π. που έχουν μικρά εισοδήματα και ΜΕΓΑΛΟ φόρο λόγω τεκμηρίων μέχρι να βγει ανακοίνωση ότι ενεργοποιήθηκαν οι αλλαγές στο Taxisnet.

http://www.slkavalas.gr/