Ανείσπρακτα ενοίκια : Πως γίνεται η εκχώρηση στο Δημόσιο

Δημοσιεύθηκε η απόφαση της ΓΓΔΕ που αφορά στη δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων φυσικών ή νομικών προσώπων , στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα.

Η εκχώρηση γίνεται με κατάθεση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ σχετικής αίτησης και δικαιολογητικών πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και αφορά σε ενοίκια του προηγούμενου φορολογικού έτους (01/01–31/12/2014).


Η δήλωση εκχώρησης συνοδεύεται υποχρεωτικά από Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία βεβαιώνεται από τον εκχωρητή η μη είσπραξη των οφειλόμενων μισθωμάτων, το ακριβές ποσό αυτών, η ακρίβεια των κατατεθειμένων εγγράφων καθώς και η μη κατοχή άλλων εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων πλην των κατατεθειμένων.


Αν ο μισθωτής εγκατέλειψε το μίσθιο εκουσίως, πριν ασκηθεί κατ’ αυτού κάποια δικαστική ενέργεια και δεν είναι δυνατή η προσκόμιση της αγωγής έξωσης, η εκχώρηση θα διενεργηθεί με την προσκόμιση του συμφωνητικού μίσθωσης εφόσον έχει συναφθεί έγγραφη σύμβαση μίσθωσης και σχετικής υπεύθυνης δήλωσης του ιδιοκτήτη στην οποία θα αναφέρεται η ημερομηνία εγκατάλειψης του μισθίου από τον μισθωτή.

Σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης εκχώρησης εκπρόθεσμα, μετά την υποβολή της εμπρόθεσμης ετήσιας δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, η εκχώρηση δεν γίνεται δεκτή.

Τέλος διαβάστε τη σχετική απόφαση και κατεβάστε μαζί την Αίτηση εκχώρησης.

Απόφαση για την εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων

http://foroline.gr/